Kaikki lähtee aloittamisesta

Olin asunut koko elämäni Helsingissä ja siksi oli luontevaa lukion jälkeenkin jatkaa tuttujen polkujen tallaamista. Jossain vaiheessa välivuottani mieleen tuli kuitenkin ajatus Helsingin ulkopuolelle hakemisesta. Ajattelin, että voisi olla helpompaa päästä opiskelemaan Helsingin ulkopuolelle ja tuntui, että kaipasin hieman vaihtelua. Halusin myös nähdä millaista elämää pääkaupunkiseudun ulkopuolella elettäisiin. Minun mielestäni elämässä pitää välillä kokeilla uusia asioita ja ajattelin, että muutto Helsingin ulkopuolelle voisi olla avartava kokemus.

Hammaslääketieteellisiä on Helsingin lisäksi Oulussa, Kuopiossa ja Turussa. Oulu tuntui liian kaukaiselta, sillä jo muutto Helsingin ulkopuolelle oli sen verran iso muutos. Pohdin melkein viimeiseen asti Kuopion ja Turun väliltä. Tärkeintä oli päästä hammaslääkikseen enkä kokenut minkään muun kuin läpipääsyn oleelliseksi asiaksi. Lopulta etäisyys pääkaupunkiseudusta ratkaisi asian ja hakupaperit lähti ”täl puol jokkee”.

Kun saavuin pääsykoetta edeltävänä päivänä Turkuun, oli minulla monta sivua erilaisia karttoja mukana, jotta varmasti löytäisin pääsykoepaikalle. Olin käynyt Turussa viimeksi lapsena, eikä minulla ollut minkäänlaisia näkemyksiä edes tuomiokirkon sijainnista. Asiasta kertoo esimerkiksi se, että olin mieltänyt Turun linnankin olevan ihan keskustassa….

Kun hyväksymiskirje ilokseni saapui ja aloin valmistautumaan muuttoon, oli fiilikseni aivan mahtavat. Minulla ei ollut oikeastaan minkäänlaisia ennakko-odotuksia. En tiennyt millaista yliopisto-opiskelu on ja turkulaisista minulla oli vain epämääräisten huhujen pohjustamia käsityksiä. Saavuin koulunalkua edeltävänä elokuisena päivänä pikkuruiseen soluasuntooni ja lähdin illalla pyöräilemään ulos. Aurinko paistoi ja muistan ihastelleeni kuinka vihreää kaikkialla oli. En tuntenut Turusta silloin juuri ketään. Ensimmäisten opiskeluviikkojen aikana tutustuin kymmeniin uusiin ihmisiin ja niin alkoi opiskelijaelämäni täällä vuonna 2012.

Asuttuani muutaman vuoden Turussa on tietysti mielikuvani tästä kaupungista muuttunut valtavasti. Tiedän nyt, että Turun linna ei valitettavasti ole keskustassa ja tuomiokirkolle osaisin suunnistaa silmät peitettyinäkin. Olen oppinut, että Turussa kaikki pyöräilevät ja McDonald`s on harvinainen nähtävyys. Olen nähnyt Aurajoen kauneuden niin yöllä kuin päivällä.

Ja niin ne turkulaiset, ne on aika ihania.