Hevosräppiä Turun Dynamossa

Saatuani kirjatentin pois alta on sosiaalista vipinää riittänyt, ja perjantaina lomailuni huipentui räppikeikkaan Dynamossa. 

hevos

Valmiina hevostelemaan

Suomi-grimen pioneeriksi itseään kuvaileva Horse Attack Sqwad eli H.A.S on uusimpia tuttavuuksiani suomalaisen musiikin parissa ja ensimmäinen syvällisempi kosketukseni koko rap-genreen. Entisenä heppatyttönä tämä hevosista räppäävä ja hevosylijumalaa palvova koominen kokoonpano teki heti ensikohtaamisesta lähtien suuren vaikutuksen. Kyseessä oli elämäni ensimmäinen räppikeikka, joten rimaa ei ollut edes asetettu, mutta amatöörimielipiteeni on että jätkillä oli todella hyvä flow ja hullaannuttiin hevostyttökavereiden kesken ihan täysin.

Keikkapaikkana toiminut Dynamo on jo ennestäänkin tuttu ja legendaarista mainetta kantava baari/klubi, joka sijaitsee vanhassa kaksikerroksisessa puutalossa, kaupunginkirjastoa vastapäätä ihan jokirannan tuntumassa. ”Tuo eklektisen dj- ja livemusiikin, mukavan henkilökunnan sekä erinomaisen juomavalikoiman tyyssija jo vuodesta 1997” – kuvaillaan paikan omilla nettisivuilla. Dynamo, tai tuttavallisemmin dynkky, on kovassa huudossa valtavirrasta poikkeavaa musiikkia suosivissa piireissä, ja tanssilattioilla törmäilee niin opiskelijakavereihin, tuttuihin luennoitsijoihin kuin hieman tunnetuimpiinkin vaikuttajiin. Tällä kertaa pongattiin Li Andersson. Tunnelma klubilla on hämyinen ja kämäinen, mutta ehdottoman omalaatuinen, joten se on ihan välttämätön kulttuurikohde Turussa vieraileville musiikin ystäville!