Päivä arkeani: tiistai

Tänään käytin hyväkseni akateemisen vapauden suomaa mahdollisuutta opiskella pääasiassa kotona.

9:00 Herätyskello soi. Vielä viime viikolla oli mentävä tiistaisinkin yliopistolle kahdeksaksi, mutta nyt kyseinen kurssi on päättynyt, joten nautin vapaasta aamupäivästä nousten sängystä vasta yhdeltätoista. Keitän useamman kupin teetä ja vietän aamupäivän Duolingon parissa ruotsia opiskellen.

13:30 Suuntaamme kämppiksen kanssa Tottisalmeen, joka on lähimpänä yo-kylää sijaitseva opiskelijaravintola. Hörpin nopeasti pinaattikeittoni ja kiirehdin yliopistolle.

14:15 Working in developing countries -kurssin luento alkaa. Tällä kertaa saamme kuulla miten TYY (Turun yliopiston ylioppilaskunta) on ollut mukana kehitysyhteistyössä. Opiskelijoiden vuosittain maksamasta ylioppilaskunnan jäsenmaksusta 0,7 % menee TYY:n omiin kehitysyhteistyöprojekteihin, joiden toteutuminen on pitkälti myös vapaaehtoisten opiskelijoiden osallistumisesta kiinni. Aihe on minulle jo ennestään tuttu, joten päivittelen samalla kalenteria ja vastaan meileihin.

16:30 Raahaan kotiin kaksi muovikassillista ruokaa Lidlistä.

17:00 Teen itselleni pesän sänkyyni ja jatkan kandini teoreettisen viitekehyksen luonnostelua. Etsin netistä aineistoja ja lueskelen artikkeleita. Huomaan etten podekaan kandiahdistusta. Tänään kaikki tuntuu helpolta, ja ilman stressin tuomaa painetta sallin itselleni pari liiankin pitkää taukoa.

22:00 Vatsani muistuttaa, etten ole juurikaan syönyt lounaan jälkeen. Syön pari lohileipää, venyttelen ja palaan vielä hetkeksi kandini pariin.

Tämä on tyypillinen esimerkki päivästä, jolloin hitaasti alkanut aamu pitkittää opiskelua pitkälle iltaan. Minulle se kuitenkin tuntuu sopivan hyvin, kun iltaihmisenä olen usein kaikkein tehokkain ja motivoitunein vasta pimeän jälkeen. Pääasiassa yritän kuitenkin saada päivän työt tehtyä jo aiemmin, jotta voin pitää mahdollisuudet avoinna illan sosiaalisille menoille ja liikunnalle.