Päivä arkeani: keskiviikko

Normipäivä yliopistolla ja huikea leffaelämys!

9:00 Herään. Maa on taas valkoinen, jee! Valmistaudun lähtemään yliopistolle.

10:15 Kanditapaaminen maantieteen laitoksella. Tapaamisessa käydään jokaisen kohdalla keskustelua tutkiemiemme teoreettisesta viitekehyksestä. Palaute on hyvää, joten voin jatkaa kandini työstämistä samaan malliin.

11:15 Kanditouhut päättyy ja kiirehdin vielä puoli tuntia jatkuvalle ruotsin tunnille.

12:00 Lounas kasvisravintola Bryggessä, jonka jälkeen suuntaan educariumin kirjastolle lukemaan. Selaan kesken jääneen artikkelin kandiini liittyen loppuun ja harjoittelen taas ruotsia.

14:15 Working in developing countries -kurssin luento alkaa. Tänään meille esiintyy kokenut, yli kahdeksan vuotta mm. Intiassa, Mozambikissa ja Malawissa työskennellyt lääkäri. Oli inspiroivaa kerrankin nähdä, miten joskus ruohonjuuritasolla tehdyt toimenpiteet voivat vaikuttaa valtioiden politiikkaan ja kansainvälisten organisaatioiden toimintaan saakka. Luennoitsijamme oli esimerkiksi ollut tuottamassa paikallistason malariatutkimusta, josta saatujen tulosten perusteella WHO muutti toimintatapojaan raskaana olevien naisten malariaehkäisyssä. Käteen jäi paljon käytännön myös vinkkejä.

16:00 Syön riisipuuroa Assarin ullakolla, joka on kampuksen suosituimpia opiskelijaravintoloita keskeisen sijaintinsa takia. Päivällisen jälkeen palaan kotiin ja latailen akkuja illan pumppituntia varten.

19:00 Yo-pump edulla. Pumpissa käy usein niin paljon tuttuja, että se voi hyvinkin olla päivän sosiaalisin tapahtuma. Pumpin jälkeen ajellaan parin ystävän kanssa suoraan keskustaan ja Finnkinoon, sillä tänään pääsee leffoja katsomaan vain 7 eurolla.

21:00 Valkokankaalla alkaa pyöriä uutuusleffa The Revenant. Päätimme elokuviin lähdöstä vain muutamaa tuntia aiemmin, eikä minulla ole oikeastaan minkään näköistä käsitystä siitä, mitä olen lähtenyt katsomaan. Elokuva on raaka ja realistinen, mutta samalla äärettömän taidokkaasti kuvattu ja kaunis yhden miehen eloonjäämiskamppailu, joten suosittelen vilpittömästi! Leffan jälkeen kello näyttää jo unta.