Päivä arkeani: perjantai

Huh, se olis sitten perjantai! Ihanaa kun viikonlopun voi vain olla möllöttää… not. Monille opiskelijoille lauantai ja sunnuntai on kuin mikä tahansa muukin päivä. Koska viikolla juhlittiin, on ne työtkin joskus tehtävä. Itseänikään ei tänään viikonloppufiilis tavoittanut, kun ilta kului kotitentin ääressä.

10:30 Heräilen ja tunnustelen päätäni eilisen jäljiltä… ei päänsärkyä. Juhlin nykyään kuin mikäkin vastuullinen aikuinen. Aikainen espanjantunti jäi silti välistä ja aamupäiväkin kuluu vetelehtiessä.

12:00 Luen kotona ’ympäristönsuojelun lainsäädäntö ja hallinto’ -kurssin luentomateriaaleja ja yritän kaikkien lakipykälien keskellä pysyä hereillä. Nostan hattua kaikille oikislaisille, näiden juttujen opiskelu vaati varmasti todella kovaa tahdonvoimaa.

15:00 Lähden Educariumille hoitamaan työvuoroni. Toimin silloin tällöin yliopiston liikuntatilojen valvojana ja pääasiallinen tehtäväni on moikkailla saapujia ja tarkistaa varaukset ym. oikeudet käyttää tiloja. Nappi duuni siis!

18:15 Työvuoroni loppuu ja lähden samalta seisomalta yo-kylään kaverille muuttoavuksi

21:00 Vielä on pakko kaivaa materiaalit esiin ja syventyä lainsäädäntö -kurssin kotitenttikysymyksiin. Käytännössä selaan mm. Finlexin sivuja ja yritän etsiä vastauksia erilaisiin kinkkisiin kysymyksiin liittyen esimerkiksi rakennuslupiin jonkin tietyn lajin tai luonnonelementin suojelualueelle. Ei mitään ihan simppeliä ensikertalaiselle! Deadlineen on kuitenkin toista viikkoa, joten ei paniikkia.

00:30 Väsymys saa otteen, ja menen nukkumaan. Huomenna jatketaan.

Niin, tällaista se opiskelijan arki sitten kohdallani on. Ei rutiinia, ei kovia pakotteita, vaan melko vapaasti voi päättää omista aikatauluistaan ja käydä ulkonakin silloin kun siltä tuntuu.  Vapaus on myös suurin haaste, kun opintojen eteenpäin vieminen on itsestään kiinni. Tykkään rutiinittomasta elämästä valtavasti ja olen oppinut vuosien mittaan hallitsemaan sitä kohtalaisen hyvin. Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!