Talvinen Naantali kutsuu ulkoilemaan

Kotikaupunkini Naantali on paikka, jonne matkaan useita kertoja kuukaudessa. Tunnen olevani superonnekas, kun perheeni ja vanha kotini ovat niin lähellä, puolen tunnin bussimatkan päässä Turusta. Naantali toimii itselleni eräänlaisena retriittinä jossa sauna lämpiää, jääkaappi on aina täynnä, meri tuoksuu ja ulkona näkee tähdet ja kuulee hiljaisuuden. Kesäisin kaupunki elävöityy ja vetääkin puoleensa valtavasti niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin turisteja. Kesäkaupungissa riittää kuitenkin tekemistä myös talvella ja nyt esittelen omat lempijuttuni!

 

Suvi kirjoitti blogissaan aiemmin muumimaailmasta talvella. Muumimaailma on tosiaan avoin ja ilmainen vierailijoille talvisin, mutta altApmJk2EhaLH2Xr9QRWAAon9mn9PQACoFXUEKTSBLJ9jGmuumitalo ja muut ovat (lupausten vastaisesti) lukossa ja muumit talviunilla. Hiihtolomaviikolla vietetään taikatalvea, jolloin paikka on virallisestikin auki ja kuhisee muksuja. Jäätä pitkin voi myös kävellä/luistella/hiihtää Väskin seikkailusaarelle. Molemmilta saarilla on grillipaikka, jossa kauniilla säällä paikalliset käyvät usein grillaamassa ja lämmittelemässä monot jaloissaan.

Jos tasaisella hiihtäminen ei miellytä, voi suunnata jollekin lukuisista metsäisistä pururadoista. Latua riittää ja mäissä pääsee jo laskemisen fiilikseen, etenkin Suovuoren laduilla. Päivän kruunaa lettukestit laavulla.

Naantalin vanhan kaupungin ranta on talvisin hiljainen, mutta kaunis. Harva paikka on auki, mutta esimerkiksi Cafe Amandiksesta saa viikonloppuisin lämmintä kaakaota, jonka voi nauttia terassilla vilttien alla. Tykkään!

 

DSC07058

DSC07046

 Aurinkoista alkavaa kevättä kaikille!