Sunnuntai, lepopäivä

Vaikka olenkin pyrkinyt hiukan vähentämään työntekoa voidakseni keskittyä enemmän opintoihini, ei työmäärä ainakaan vielä vaikuta vähentyneen juurikaan.

Jo edellisenä lukuvuonna, keskittyessäni ensisijaisesti vain opiskeluun, vietin kokonaisia viikonloppujakin yksinomaan kirjojen parissa. Samoin tänäkään vuonna olen harvoin voinut pyhittää viikonloppuja puhtaasti levolle. Tällä kertaa viikonloppu on sujunut kirjoittaessa.

Tässä siis esimerkki hyvinkin tavanomaisesta sunnuntaipäivästä.

 

10.30 Heräsin lopulta, torkuteltuani ja käännettyäni kylkeäni jo useamman tunnin ajan. Tarkoitus oli herätä viimeistään yhdeksältä, mutta pehmeät peitot veivät voiton 100-0.

11.30 Aloitin työprojektin parissa.

13.00 Siirryin viimeistelemään tänään deadlinensa kohdannutta esseetä aiheesta politiikan medioituminen ja yhteiskuntasopimus. Päädyin kirjoittamaan uusiksi kaksi sivua, joten lyhyeksi tarkoitettu homma venähtikin huomattavasti.

16.00 Ruokatauko, sitten taas kirjoittamaan esseetä, lähinnä säätämään lähdeviitteiden ja lähdeluettelon kanssa. Opettelin viime vuonna helsinkiläisen tavan lähdeviitteiden tekemisestä, ja tällä hetkellä turkulainen tapa tuottaa vielä vähän vaikeuksia…

18.00 Essee valmis. Siirryin siivoamaan asuntoa.

19.30 Palasin kahden työjutun pariin, hioin ulkoasua ja lähetin niitä eteenpäin.

20.00 Tarkistin vielä esseen ulkoasun, ja palautin sen Moodleen.

20.30 Ryhdyin tarkastelemaan junavuoroja ja tulevien päivien ohjelmaa.

21.00 Pyykit kuivumaan, yksi jakso House of Cardsia ja nukkumaan. Herätys soimaan kello 04.30.

 

Lukematta jäi sata sivua tekstiä ja tekemättä yhtä monta asiaa. Onneksi on junamatkojen luppoaikaa ja peruttuja luentoja tiedossa, sillä edessä siintää kovin hektinen viikko. Täten rästitehtävien jääminen oli aikamoinen pettymys.