Opiskelijajärjestöistä lisäpotkua opintoihin

Opiskeluajasta tekee itse parhaan mahdollisen, kun siitä ottaa kaiken irti. Yksi tärkeä tekijä omissa opinnoissani on erityisesti ollut opiskelijajärjestöt.

Opiskelijajärjestöjen roolia opiskelijoiden yhteensaattajana, vapaa-ajan toiminnan järjestämisessä ja myös apuna opinnoissa ei voi väheksyä. Itse olen saanut paljon enemmän irti opiskeluajastani ihan vain opiskelijajärjestöjen ansiosta. Olen löytänyt erittäin paljon mielekästä tekemistä itselleni vapaa-ajalle, ja saanut lisää potkua opintojen läpi puskemiseen.

Kauppakorkeakoulussa opiskelijalle ehkä selkeimpänä näyttäytyy tieteenalajärjestö Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry (Turun KY / TuKY). Se järjestää kaikenlaista virallista ja epävirallista, hauskaa ja asiallista sekä uutta ja vanhaa. Opiskelijat yleensäkin ovat melko aktiivista porukkaa vapaa-ajantoiminnassaan ja kauppatieteilijät jo lähtökohtaisesti jonkinlaiselta luonteenlaadultaan toimeliaina ihmisinä ehkäpä vielä aktiivisemmasta päästä opiskelijoita.

TuKY järjestää monenlaisia asioita opintojen ohella: mm. asiatapahtumia, bileitä, sitsejä, juhlia, reissuja kauas ja lähelle ja jopa opiskelijateatteriproduktion, speksin. Lisäksi TuKY tekee kaikenlaista näkymätöntä, mikä ei opiskelijalle näy, eli esimerkiksi edustaa opiskelijoita kauppakorkeakoulun hallinnossa.

Kauppakorkeakoulussa on myös paljon muita pienempiä ja rajatumpaan kohderyhmään keskittyviä järjestöjä, kuten pääaineiden ainejärjestöt, tietyn harrastuksen ympärille muodostuneet järjestöt ja monia muita. Oikeastaan kaikille löytyy sopivaa vapaa-ajan tekemistä, jos tuntuu, että päivissä on liikaa tyhjää aikaa tai kalenterissa tilaa. Etsivä löytää ja tekevä tekee.

Oman tieteenalan sisälle ei tarvitse myöskään rajoittua, sillä Turun yliopiston ylioppilaskunta järjestää tieteenalojen rajojen yli kaikille monenlaisia asioita ja tarjoaa etuja monissa asioissa. Lisäksi tieteenalasta riippumattomia järjestöjä löytyy ylioppilaskunnan alta paljon ja vielä enemmän kuin kauppakorkeakoulun sisältä.

Toisin sanoen, opintojen aikana kannattaa harrastaa monenlaista toimintaa opintojen ohella, sillä siellä saadut opit voivat olla todella hyödyllisiä myös työelämän puolella. Lisäksi oheistoiminnan kautta saa myös lisää kavereita, samanhenkisiä ystäviä ja voi sieltä löytyä myös elämänkumppanikin. Jotkut tekevät harrastuksesta myös ammatin lopulta! Mahdollisuudet ovat suorastaan rajattomat. No kuitenkin opiskeluaika on kaikenkaikkiaan mahdollisuus moneen, joten se kannattaa käyttää hyödyksi.

Tulevissa postauksissa kerron vielä vähän tarkemmin muutamasta opiskelijajärjestöjen toiminnasta tarkemmin, joten stay tuned!