Lukiomuistoja

En voi käsittää, että siitä kun valmistuin lukiosta on jo viisi vuotta aikaa. Minulle jäi lukioajasta todella paljon ihania muistoja ja koen että siitä oli vasta hetki, kun istuin ylioppilaskirjoituksissa kaikki ovet avoinna ja tulevaisuus suurena isona kysymysmerkkinä edessäni.

En lukioaikana tiennyt tarkasti, mikä minua oikein kiinnosti eniten, joten opiskelin luonnontieteiden lisäksi paljon myös yhteiskuntaoppia ja terveystietoa. Lempiaineeni oli biologia, jossa minulla oli kaikkien aikojen paras ja motivoivin opettaja koskaan. En yläasteella ollut kiinnostunut biologiasta yhtään, mutta tämä opettaja sai evoluutioteorian ja solubiologian niin kiinnostavan kuuloisiksi, että hainkin myöhemmin myös opiskelemaan biologiaa. Hänen tunneillaan piti myös oikeasti ajatella, tsempata ja kuunnella eli siis haastaa itseään. Olen aina pitänyt myös vapaasta kirjoittamisesta (tekstitaidosta en niinkään) ja olen ikuisesti kiitollinen toisen äidinkielen opettajamme kannustuksesta ja tuesta mitä hän antoi ylioppilaskirjoituksiin liittyen. Opettajien kannustuksella on todella iso merkitys ja siksi tällaiset opettajat jäävät pitkäksi aikaa mieleen.

Lukioaikaisista tapahtumista oli tietysti vanhojentanssit yksi ehdottomista kohokohdista. Aluksi suunnittelin hankkivani hyvin simppelin mekon, jolla olisi myöhemminkin käyttöä, mutta kaupassa siiten hullaannuin kaikista prinsessamekoista ja lopputulos oli kuvan mukainen. Mekko oli ihana, mutta vanhojen jälkeen sille on valitettavasti löytynyt vain henkaripaikka elämässäni. Myös penkkareissa oli todella hauskaa vaikkakin penkkaripäivä oli sinä vuonna ihan älyttömän kylmä. Ei sitä kuitenkaan usein pääse ajelemaan rekan lavalla helsinkiä ympäri, joten aika once-in-a-lifetime kokemus oli.DSCN1914

En oikeastaan lukiossa panostanut läksyihin juuri ollenkaan, mutta ylppäreihin (kakkosvuoden kevään terveystiedosta alkaen) luin todella paljon. Kävin abikesänä kielikurssilla Oxfordissa, ja matka oli huikea, mutta siellä tuli puhuttua melkein enemmän jopa ruotsia kuin englantia. Oli todella opettavaista jakaa huone kolmen viikon ajan kiinalaisen lukiolaisen kanssa ja vertailla koulutusjärjestelmien eroja maiden välillä. Suomen lukiojärjestelmä tuntui aika löysäilyltä, kun kuuli kuinka pitkiä päiviä kiinalaiset nuoret tekevät ja kuinka kova kilpailu siellä onkaan parhaista numeroista.

DSCN3076 – Kopio

Oxfordissa abikesänä 2010

Ylioppilasjuhlapäivä on kyllä ehdottomasti yksi elämäni parhaimmista päivistä, sillä se fiilis silloin oli niin huikea. Tuntui ihan oikeasti siltä, että koko elämä oli oikeasti edessä ja kaikki mahdollisuudet auki. Elämässä on parasta, ettei koskaan tiedä mihin tie vie ja on ollutkin hauska seurata vanhojen lukiokavereideni valintoja ja reittejä, mihin kukakin on lopulta päätynyt. Jokainen rakentaa oman polkunsa ja se on oikeasti aika mahtavaa.