Viikon kohokohtia ja opiskelukuulumisia

Tutkimustyö ei ole tällä viikolla edennyt mitenkään, koska on ollut muita tärkeämpiä kouluprojekteja meneillään. Muihin viikon kohokohtiin I/O speksin lisäksi kuului mm. yliopiston sählyturnaus, jossa edustimme ylpeinä Katkoa. Hauskaa oli, ja pelattiin ilon kautta taisteluntahtoisesti kaksi reilua peliä. Se ei kuitenkaan riittänyt jatkoon pääsyyn.

Lue lisää, mitä muuta viikkooni on kuulunut!

Aurinko on paistanut muistuttaen ilokseni keväästä!! Luonto on täynnä kaikkea jännää nähtävää tähän vuodenaikaan, mikä saa minut haltioituneena pysähtelemään lenkeillä ihmettelemään kevään tuloa. Jotenkin talvi ja sen jälkeen alkava kevät muistuttaa, että elämää ja monia muita asioita ei pidä pitää itsestäänselvyytenä. Sunnuntaina aamupäivällä kävimme muutaman ystävän kanssa Ruissalossa. Paikka on tunnettu varmasti parhaiten Ruisrockista. Siellä on kuitenkin paljon kaikkea muutakin jännää ja tutkimisen arvoista, kuten kauniita luontopolkuja meren rannalla, tunnelmallisia kahviloita ja Turun Yliopiston Biologian laitokseen kuuluva Kasvitieteellinen puutarha. Ruissalo tarjoaa talvisin hurjapäisimmille hyvät mahdollisuudet avantouintiin. Kesäisin Ruissalo on oivasti pyöräilyretkeen ja piknikkiin sopiva kohde ja ainakin saaren päässä sijaitsee grillikatoksia.

Tässä kollaasissa on pari kuvaa tämän päivän reissusta Ruissaloon. Oikealla alhaalla on kuva parin vuoden takaa vierailustani Turun Kasvitieteelliseen puutarhaan. Poseeraus banaanitertun kanssa oli kyllä ihan ainutlaatuista.

Sunnuntaina kävin myös ystävän kanssa Puressa lounaalla. Jälkkäriksi ottamani vanilijatoffeeraakajäätelö vei kyllä minun sydämen, omnomnom <3 !! Lämpimiä säitä ja jäätelökesää <3 odotellessa!!

Opiskelukuulumiset

Tämän kevään aikana olen osallistunut kurssille, jonka aiheena on erityiskasvatuksen organisaatiot ja työ. Sen tarkoituksena on ollut tutustuttaa meitä sekä alan työpaikkoihin, että erillaisiin orgnaisaatiorakenteisiin, organisaatioiden tyypilliseen toimintaan ja muihin työelämään vaikuttaviin seikkoihin kuten työhyvinvoinnin ja terveen työyhteisön muodostumisen perusteisiin. Yhtenä kurssin tehtävänä oli käydä tutustumassa jossain organisaatiossa. Tutustumisvierailu toteutettiin ryhmissä, ja siitä tuli kirjoittaa 20 sivun pituinen raportti. Tämä tehtävä on vienyt tämän viikon opiskeluajan täysin. Meidän ryhmällä oli yksi sosiaali- ja vammaisalalla toimiva järjestö. Tutustumisvierailu oli mielenkiintoinen, ja saimme mielestäni tehtyä hyvän raportin. Ensiviikko menee kandin haastatteluaineiston litteroinnissa eli haastatteluäänitteitä puhtaaksi kirjoittaessa.