Opiskelemaan Turkuun?

Yhteishaku on alkanut! Pohditko vielä, mihin kaupunkiin suuntaisit opiskelemaan seuraaviksi vuosiksi? Tässä postauksessa kerron muutamia perusteita, miksi kannattaisi harkita juuri Suomen Turkua opiskelupaikkana.

Tasokas opetus

Maailman yli 20 000 yliopiston joukossa Turun yliopisto sijoittuu yliopistojen eliittiin eli parhaan 1 %:n joukkoon. Suomalaista yliopistoista Turun yliopisto sijoittuu kolmen kärkeen lähes kaikissa kansainvälisissä yliopistovertailuissa.

Eloisa opiskelijakaupunki

Turku on täynnä nuoria opiskelijoita ja haalaripukuista kansaa vilisee kaduilla päivittäin. Opiskelijoille suunnattua tekemistä riittää ja niin myös poikkitieteellisiä bileitä niistä kiinnostuneille. Helmikuussa pikkulaskiainen ja toukokuussa akateeminen aurajokilaivuritutkinto -appro kokoavat opiskelijoita kaikkialta Suomesta nauttimaan historiallisen ex- pääkaupunkimme kauneudesta.

Turku on myös juuri täydellisen kokoinen kaupunki opiskelijalle. Matkustamiseen kaupungin sisällä ei mene liikaa aikaa, mutta toisaalta Turussa on monipuolinen tarjonta kauppojen, kahviloiden ja ravintoloiden suhteen. Oletteko koskaan kävelleet kesällä joenrannassa, kun aurinko paistaa ja ihmiset nautiskelevat iltapäiväkahviaan kahviloissa iloisesti rupatellen? Tai pyöräilleet lämpimänä ja pimeänä syysiltana tuomiokirkon lähellä, kun yhtäkkiä kirkon kellot kumisevat tasatunnin merkiksi niin kuin ne ovat jo vuosisatojen ajan tehneet? Kuka voisi olla rakastamatta tätä..

Kaksikielisyys ja kansainvälisyys

Turussa pääsee nauttimaan kaksikielisestä ympäristöstä, sillä Turun yliopiston nurkilla sijaitsee myös ruotsinkielinen Åbo Akademi ja kaupungissa asuu myös paljon ruotsinkielisiä. Turun yliopisto on myös saanut mainetta kansainvälisyydellään, sillä Turusta lähdetään paljon vaihtoon opiskeluiden aikana ja tänne myös tulee runsaasti vaihto-opiskelijoita vuosittain.

Poikkitieteellinen campusalue

Yliopiston campusalue sijaitsee vain kivenheiton päässä keskustasta hyvien kulkuyhteyksien varrella. Campusalueen opiskelijaruokaloissa luodaan poikkitieteellisiä kontakteja, kun eri tiedekuntien opiskelijat täydentävät energiavarastojaan luentojen välillä. Turun campus on myös mielestäni todella söpö ja esimerkiksi juuri uudistetusta Fenix-kirjastosta avautuu huikeat näköalat koko Turun ylle.

Halpa hintataso

Opiskelijoilla harvemmin on liikaa rahaa ja siksi Turussa opiskelu sopii myös kukkarolle. Yksiön saa hyvältä paikalta keskustan tuntumasta 400-500 eurolla ja Turun ylioppilaskyläsäätiön kautta vielä tätäkin huomattavasti halvemmin. (Kun itse muutin Turkuun, asuin vähän aikaa kahden hengen solussa joka maksoi vain 250 euroa kuukaudessa). Vuokra-asuntoja on myös mielestäni varsin hyvin tarjolla, joskin syksy on luonnollisesti kiireisintä asunnonvaihtoaikaa.

Jos koti-ikävä iskee…

Jos koti-ikävä iskee, pääsee Turusta oikeastaan kaikkiin ilmansuuntiin todella kätevästi. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulle ja Tampereen suuntaan kulkee jatkuvasti busseja,junia ja kimppakyytejä eivätkä hinnatkaan huimaa päätä. Myös laivat kulkevat kätevästi Ruotsiin, jos iskee vaikka viikonloppuloppuloman tarve.

Opiskelijaelämä kuvina

Instagrammista löytyy paljon kuvia Turussa opiskelusta hashtagillä #studyinturku. Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, eikö?(: