Huh huh! On ollut melkoista savottaa viime viikkoina näppäillä gradua valmiiksi. Nyt voisin sanoa, että voiton puolella ollaan. Aikani menee pääsääntöisesti lähdeteosten selailussa sekä ideoiden aukikirjoittamisessa. Se on pölyistä puuhaa. Auringonvalo ulkona lisääntyy jatkuvasti – Turun seudulla lumet ovat jo melkein kokonaan sulaneet, mutta minun on istuttava näyttöpäätteen ääressä. Vaan niinhän se on, ettei oikein mitään saavuta ilman uhrauksia. Vaan ei pelkästään sisällä voi olla tällaisena aikana: kaikelle tälle pakertamiselle on saatava vastapainoa! Käväsin tuttavani kanssa Turun kauniissa Ruissalossa ihmettelemässä lopputalven luontoa. 

 

Kävimme pitkäperjantaina tekemässä erittäin vakavamielisen ja tieteellisen tutkimusretken Ruissaloon. Olimme Kolkanniemessä katselemassa joutsenia, kasvitieteellisessä puutarhassa seuraamassa puitten kasvamista, sekä Honkapirtillä kahvilla. Tsekkaa videoraportti retkestä alta!