Opiskeluympäristö matkalla

Opiskeluympäristö matkaa pitkin maailmaa.

Tässä on parin viikon aikana tultu käytyä aika monessa paikassa: Pariisissa, Amsterdamissa ja viimeisimpänä viime loppuviikko tuli vietettyä Berliinissä. Pariisissa tuli tehtyä aika pitkälti perinteinen turistilomamatka kaikkine perinteisine matkailynähtävyyksineen, eli visiitit Louvreen ja Riemukaareen tuli tehtyä. En ole aiemmin käynyt Pariisissa, joten visiitti sinne oli todellakin kokemus megalomaanisine katuineen ja arkkitehtuureineen, mutta myös pienine mukavine pariisilaisliikkeineen, -kahviloineen ja -ravintoloineen. En myöskään ole syönyt koskaan yhtä hyvää päivällistä ravintolassa, kuin nyt! Marveilleux!

Amsterdamissa taas tuli tehtyä vain pieni päivän mittainen visiitti eräänä lauantaina, ja keskeisenä visiittikohteena oli Amsterdamin kahvifestivaalit! Näin suomalaisena tämänkaltainen venue on enemmän kuin otollinen. Täytyy sanoa, että suomalainen juhlamokkakulttuuri jää ehkä hieman omassa kahvin kuluttamisessani nyt taka-alalle, koska näiden festarien jälkeen olen ollut valaistunut uusi ihminen. Kahvi, tuo opiskelijalle ehkä tärkein elämän eliksiiri sai nyt kyllä semmoisia uusia makuattribuutteja, että ostan jatkossa itselleni vain niitä kahveja, joita tuli maistettua Amsterdamissa. Aivan mahtavia makuja!

Kolmas matkakohde oli tässä viime viikon loppupuolella saksankielisen maailman pääkaupunkiin, eli Berliiniin. Ensimmäiset kadut ja rakennukset nähdessäni täytyi kysyä itseltäni, että olinko tullut Suomeen takaisin? Arkkitehtuuri taloissa, teiden leveys ja puiden ja puistojen olemassaolo pitkin kaupunkia tuli erehdyttävästi mieleen suomalaiset kaupungit. Jossain vaiheessa pitkin Kreuzbergia kävellessä tuli mieleen, että olenkohan sittenkin Helsingin Kalliossa.

Opiskeltua pitää kuitenkin, vaikka vaihdossa tuleekin tehtyä myös kaikkea muuta kuin opiskelua. Onneksi opiskelijan kannalta on kätevää tehdä sitä myös etänä, sillä matkan aikana tuli luettua pari tieteellistä artikkelia yhtä kurssia ja ryhmätyötä varten. Sosiaalinen media onneksi mahdollisti osallistumisen ryhmätyöskentelyyn, sillä jaoimme opiskelijaporukalla artikkelista ajatuksia Google Driven ja Facebookin välityksellä, ja sovimme myös työnjaosta. Hauskaa tässä oli se, että samalla kun minä osallistuin keskusteluun Berliinistä, yksi ryhmän jäsenistämme oli Roomassa, toinen Nizzassa, kolmas Istanbulissa ja neljäs Milanossa. Eli kukaan ei oikeastaan ollut vaihtokaupungissamme Gentissä.

Onnistuu se opiskelu näköjään näinkin! Ei valittamista opiskeluympäristöistä siis!