(Pääsykoe-) Kevät on täällä!

Heti alkuun: Maanantaina ilmestyy Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan pääsykoekirjat vuosimallia 2016. Huisia! Toivottavasti jokaisella innokkaalla hakijalla on jo kirjat varattuina ja elämä pohdittuna pääsykoekevääseen sopivaksi. Hyvin se menee!

Itseä meinaa vaivata jokakeväinen valtaisa into kaikkea uutta kohtaan. Nyt se sai kivan buustin vielä, kun sain näin aprillipäivän kunniaksi kutsun työhaastatteluun (ja toivon syvästi, ettei se ollut aprillipila). Aivan loistavuutta! Katsotaan, toivon mukaan jo ensi viikolla sitten tietää sen työn osalta enemmän. Olisi kyllä ihan mainiota päästä kyseisiin hommiin – kesän viettäminen Helsingissä olisi pieni paha moiseen duuniin verrattuna!

Tutkimussuunnitelmakin gradun osalta etenee kovaa vauhtia. Professorit ja muut tutkimustyöhön perehtyneet tyypit yliopistolla on aivan ihanan avuliaita ja innostuneita jakamaan tietämystään, ja oon saanut tänään jo pari sähköpostia tutkimuskysymykseeni liittyen, ja lisäksi luennon jälkeen pystyin jäämään pitkäksi toviksi pohtimaan kysymyksenasetteluni mielekkyyttä ja mahdollisuutta luennoitsijan kanssa. Nyt on taas paljon uusia ideoita, ja jonkin verran parempi käsitys siitä, mikä olisi mahdollista toteuttaa. Oi että, siistiä!

Tässä on kyllä varmaan yliopiston suurin vaara. Mut se on ainakin saanut niin innostumaan, että olen vallan sukeltamassa tutkimuksen maailmaan; tuntuu ettei tällainen määrä, mitä yhden tutkinnon aikana moista saa toteuttaa, riitä mihinkään. Jatko-opiskelut kutsuvat, toivon mukaan! (Eh, jos nyt ensin saisi sen gradun ensin vaikka aloitettua edes.) Tosin ihannemaailmassa jonkinmoisen mukavan työn rinnalla toteutettuna, jottei vallan tarvitse jatkaa opiskelijabudjetilla elämistä. Alkaa nuudelit tässä vaiheessa jo vähän maistua puulta (joskin suosittelen Maman riisinuudeleita kuppikeittojen kanssa vaihtoehtoiseksi hätävaraksi ja ruokavalion piristäjäksi – on oikeasti hyvää)! Uudet innokkaat hakijat, varokaa vaan, riskinä on hurahtaa akateemiseen maailmaan vähän liiaksikin. Kivaahan tällainen on, oikeasti, ja antaa mahdollisuuksia niin monenmoisiin, merkityksellisiin hommiin.

Kevätkin alkoi nyt (aika monennetta kertaa taas) virallisesti, kun frisbeegolfkausikin on korkattu. Turussahan on frisbeegolffaajille melkoisen makoisat oltavat, kun ratoja löytyy sieltä sun täältä ja mahdollisuuksia treenata on reilusti. Taitaa tosin nykyään lajin suosio olla sitä luokkaa, että melkein kaupungista kuin kaupungista löytyy kenttiä heittelyyn. Jos laji ei ole tuttu, suosittelen tutustumaan! Ihan mahtavaa hommaa niin hyväntuuliseen harrasteluun kuin tavoitteelliseen kilpailemiseenkin. Mä olen nyt pari kesää lajista satunnaisesti nautiskellut, ja nyt alkaa vähitellen tuntua, että pikkuhiljaa alkaa siitä jotain ymmärtääkin, tai ainakin saa heitot jo kulkemaan vähän sinne päin. Pienoinen treenikärpänenkin on päässyt nyt puraisemaan, ja intoa olisi harrastaa enemmänkin. Toivottavasti kevät ja kesä antavat ajallisesti mahdollisuuksia moiseen – tai lähinnä täytyy varmaan toivoa, että osaan pitää itseni tarpeeksi kiireettömänä, jotta vapaa-ajallakin elämä sujuu mukavasti!

Mä oon ihan täynnä energiaa. Tänään on ensimmäistä päivää oikeasti jo melko terve olo tuon reilun viikon kestäneen flunssan jäljiltä. Toivottavasti siellä näytön toisellakin puolella aurinko paistaa ja fiilikset on korkealla!