Yliopistoon kannattaa tutustua jo ennen opiskeluja

Yksi hyvä tapa tutustua opiskelijaelämään ja yliopistokampukseen on käydä lounaalla jossakin opiskelijaravintolassa. Tavallisten lounasvaihtoehtojen lisäksi monet Unican opiskelijaravintolat tarjoavat erilaisia salaattilounaita, proteiinibaarin tai jonkin muun erikoislounaan. Educariumilla olevasta Macciavelli opiskelijaravintolasta voi tavallisen opiskelijalounaan sijasta tilata aterian, joka valmistetaan vasta tilauksen jälkeen niin kuin illallisravintolassa konsanaan. Menneellä viikolla tulikin tilattua Macciksen Delistä kasvis-cheddarhampurilainen ranskalaisilla.

Delilounaat ovat opiskelijan gourmet vaihtoehtoja. Tilaan delilounaan useinmiten silloin, kun haluan juhlistaa jotakin pientä opiskeluissa tapahtunutta onnistumista. Toisaalta delilounas on paikallaan myös silloin, kun ruokalistalta ei löydy muitakaan omaan makuun sopivia vaihtoehtoja. Delilounaalla on jokapäivä kaksi eri vaihtoehtoa ja hintakaan ei vielä opiskelijan päätä huimaa, koska toinen ateria maksaa 3,85 e ja toinen 4,95 e.

Pääsykokeen jälkeen lounas Unican ravintolassa antaa pienen kurkistuksen opiskelijan elämään

Jos suorittaa pääsykokeensa täällä Turussa niin kannattaa kokeen jälkeen ehdottomasti käydä tutustumassa johonkin Unican opiskelijaravintolaan. Hinta on tietysti vähän kalliimpi, jos ei omista jo jonkin korkeakoulun opiskelijakorttia, mutta on se kuitenkin sen arvoista. Uncialla lounastaminen luo tuntumaa opiskelijaelämästä ja se on ehdottomasti kokemisen arvoista. Itse ainakin jo odotin innolla pääsykoevaiheessa, että millaistahan se opiskelijaelämä sitten on. Toki ei yhdestä lounaasta kokonaiskuvaa millään saa, mutta jokainen pienikin kurkistus opiskelijan maailmaan oli hakuvaiheessa todella mielenkiintoista ja jännittävää.

Opiskelijaravintolassa yksin syöminen ei ole noloa

Itse en tajunnut silloin, kun kävin pääsykokeissa Turussa, että olisin voinut lounastaa opiskelijaravintolassa. En edes uskaltanut käydä kurkkaamassa, mitä ravintolassa oli tarjolla, koska pelkäsin mennä sinne yksin. Ehkä jännitin, että näytän orvolta ja yksinäiseltä pyrkijältä, jonka ei vielä todellakaan kuulu viettää yhtään ylimääräistä minuuttia yliopiston alueella. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Ensinnäkin yliopistolla olisi todella vaikeaa erottaa, kuka on jo opiskelija ja kuka vasta hakija. Yliopistolla on niin erilaisia ja eri-ikäisä opiskelijota, että olisin saattanutkin mennä ihan täydestä opiskelijasta. Toiseksi yliopiston ravintoloissa ei mielestäni ole noloa syödä muutenkaan yksin niinkuin peruskoulussa ja lukiossa oli. Lounastajien joukossa on paljon porukkaa, jotka syövät yksin eivätkä näytä yhtään orvoilta. Nekin, joilla on seuraa keskittyvät jutteluun tai omiin juttuihin eivätkä muihin lounastajiin.

Yliopistoon tutustuminen on kannattavaa

Yliopistoon tutustumista ei muutenkaan kannata jännittää. Jos itseään kiinnostaa, pääsykokeiden jälkeen kannattaa vaikka käydä tutustumassa laitoksen kirjastoon, kävellä kampusalueella ja Yliopistonmäellä sekä tutustua eri rakennuksiin ja tiloihin. Turun kampusalue on todella kaunis, koska siihen kuuluu paljon erilaisia vanhoja puu- ja kivitaloja. Lisäksi yliopistoon voi tutustua jo ennen pääsykokeita. Jos lukusalit kaupungin pääkirjastossa alkavat tuntua ahtailta, kannattaa hakeutua vaikka Feenix-kirjastolle Yliopistonmäelle, Sirkkalan alueella sijaitsevaan Teutoriin tai vaikka Educariumin kirjastolle. Itse pidän Feenixin ja Teutorin tiloista todella paljon, ja sinne voi ihan hyvin mennä kuka tahnsa lukemaan.