Perhe vierailulla

Keväiseen Belgiaan saapui vieraita rakkaasta Suomesta, kun äitini ja siskoni tulivat visiitille viime viikolla.

Vaihto-opintojen aikana yhteydenpito kotimaahan on tärkeää, sillä palaahan sitä täältä lopulta takaisin jossain vaiheessa. Tätäkään ei sovi unohtaa, ja alkuhuuman ja innostuksen jälkeen alkaa se tuttu koti-Suomi palautua mieleen nostalgisina ilmentyminä – voi tulla jopa ikävä ennen inhottuja keväisiä loskasäitä. Koti-ikävää helpottaa yhteydenpito kotimaahan virtuaalisesti tai ihan livenä.

Kotiin perheeseen ja muihin on tultu oltua toki yhteydessä videopuheluilla ja sosiaalisessa mediassa, mutta oikea visiitti on aina eri juttu. Viimeaikaisten Brysselin tapahtumien vuoksi piti jännätä heidän saapumistaan viime hetkeen asti, sillä lentoyhtiö jolla he saapuivat perui lennot viime tingassa, jolloin piti viime tingassa etsiä vaihtoehtoiset lennot. Lopulta perille pääsivät ja pääsin esittelemään heille kaupunkia.

Yhteydenpito kotiseutuun on oikeastaan aina ajankohtaista, sillä se tulee pitää mielessä myös Suomessa opiskellessa. Turussa olen oikeastaan ollut aina samalla tavalla yhteydessä perheeseeni puheluiden ja sosiaalisen median kautta. Oikeastaan ainoa ero ulkomailla asumisen suhteen on se, että en pääse käymään kotiseudulla niin helposti täältä kuin Turusta. Turusta menee helpohko kahden tunnin bussimatka, kun täältä pitäisi lähteä aikaavievien lentojen kautta. Yllätys on toki se, että esimerkiksi junamatka Turusta omalle kotiseudulleni voi maksaa enemmän, kuin vaikka lennot Brysselistä Berliiniin ja takaisin. Siinäpä pohtimisen aihetta.

Äidin ja siskon vierailun jälkeen tulee ajateltua taas, että on onni ja ilo, että on perhettä joka pystyy ja haluaa tulla katsomaan tänne Belgiaan asti. Pohdintaa perheen tärkeydestä voisi ajatella paljon pidemmällekin, mutta tyydyn toteamaan tähän, että opintojen kannalta on hyvä, että on turvaverkkoa opintojen ulkopuolella. Olivat ne sitten sukulaiset, ystävät, kaverit, tutut, työkaverit tai seurustelukumppani, niin on hyvä yrittää pitää näitäkin mukana opintojen ohella koko matkan ajan.