Unelma yhden yön päässä

Olen kevään aikana kirjoittanut useita postauksia pääsykokeisiin valmistautumisesta ja jakanut niissä omia vinkkejäni. Toivottavasti joku on kokenut ne hyödylliseksi kevään pääsykoetaisteluissa. Nyt on kuitenkin vuorossa kevään viimeinen pääsykoepostaus, jossa kerron vielä muutamia vinkkejä lukukevään loppuviilaukseen. Mitä tehdä, kun pääsykokeisiin on enää vain yksi yö aikaa?

 

Relax

Viimeisinä päivinä on tärkeintä rauhoittua, sillä kevään lukemiset alkavat olla nyt jo takana päin. Olet varmasti tehnyt kaiken, mitä olet voinutkin ja nyt on aika enää kerätä voimia. Älä ala enää stressaamaan lukemattomista asioista, se on pahinta mitä voi viimeisenä päivänä tehdä! Suosittelen viimeisinä päivinä lähinnä kertailemaan erityisesti tärkeimpiä asioita. Tietysti jos tajuat pääsykoetta edeltävänä päivänä, että olet unohtanut tyystin lukea jonkun keskeisen asian, niin ”koskaan ei ole liian myöhäistä”, mutta ei kannata enää nostaa stressitasoa yhtään korkeammalle. Silmäile, kertaa ja katsele kuvia. Mutta sen jälkeen kaikki mikä on tehty, on nyt tehty.

 

Syö

Tasainen energiansaanti ilman verensokerin heittelemisiä on tärkeää, ettei energia lopu ihan viimeisillä metreillä kesken. Syö monipuolisesti, tarpeeksi  ja juo vettä. Tee kaikki samalla tavalla kuin yleensä teetkin, koska vikana päivänä ennen pääsykoetta ei ole esimerkiksi oikea hetki muuttua vegaaniksi tai aloittaa kesäkuntoon laihduttaminen. Niiden aika on sitten joskus myöhemmin.

 

Urheile

Tuuleta aivojasi ulkona rennolla kävelyllä tai lenkillä, nauti auringonpaisteesta ja mieti kuinka paljon olet saanut tänä keväänä aikaan. Tapaa vaikka ystävääsi ulkona jäätelön merkeissä, jos se rentouttaa sinua. Tärkeintä on kerätä voimia seuraavan päivän urakkaa varten, millään muulla ei ole väliä.

 

Tavarat kasaan

Pakkaa kynät, kumit yms. läpinäkyvään pussiin. Tee eväät valmiiksi. Tarkista viimeistään nyt tarkka pääsykokeen sijainti (mielellään jo aikaisemminkin!). Katso lempisarjaasi Netflixistä ja syö herkkuiltapala.

 

Believe

Olet tehnyt parhaasi, osaat paljon ja olet motivoitunut. Sinä pystyt siihen ja huomenna on tilaisuus näyttää, mitä kaikkea olet oppinut. Huomenna on se päivä, kun olet askeleen lähempänä unelmaasi.

 

 

Toivottavasti kaikkien pääsykokeet sujuvat hyvin, pidän kovasti peukkuja täällä. Ja lääkikseen ja oikikseen hakijoille vielä viimeiset erityistsempit, muistakaa että kuukaudessakin saa ihmeitä aikaan!:)