Aika herätä talviunilta

Kiireinen kevät on pakottanut minutkin pysymään pitkälti neljän seinän sisällä. Nyt päätin kuitenkin höllätä ja siirtää joitain suorituksia myöhemmäksi. Elämää on myös luentosalien ja kirjastojen ulkopuolella, ja välillä pitäisi tiedostaa, ettemme elä vain tulevaisuutta pedataksemme. Irrottautumisen ansiosta olen päässyt vihdoin nauttimaan keväästä ja sen myötä tulevista tapahtumista.

Viime päivien kesäisten säiden ansiosta aurajokirannan metsät ovat taas kutsuneet luokseen. Aurajoen rannat ovat kivojen lenkkeilymestojen lisäksi suosittuja kalapaikkoja, ja erityisesti koskilla näkee usein väkeä kalastamassa. Halisten kosken kohdalla voi myös vuokrata kanootin ja lähteä oman mieltymyksen mukaan melomaan joko alas kaupungin läpi tai ylös maalais-ja metsämaisemiin. Vaikka aurajoki on väriltään samean ruskea, ei se ole likainen (enää): Pohjan saviaines värjää veden ruskeaksi. Tarkoituksena onkin lähipäivinä kaivaa oma Lidlistä hankittu pettämätön kumikanoottini esiin ja lähteä melontaretkelle!

Viime viikolla pääsin myös pitkästä aikaan osallistumaan ainejärjestömme sitseille. Synapsin sitsikulttuurista kerron lisää vielä myöhemmin! Sitsien jälkeen opiskelijoiden tärkein kollektiivinen juhla, eli vappu, julistettiin alkaneeksi perinteisissä opiskelijabileissä (todellisuudessahan ainoastaan teekkarit jaksavat viettää vappua kaksi viikkoa..).

Viikonloppuna piipahdin jokirannassa saaristolaismarkkinoilla. Turussa järjestetään etenkin kesäaikaan paljon erilaisia markkinoita, ja käyn niissä mielelläni maistelemassa erikoisherkkuja ja täyttämässä metrilakuvarastoni. Saaristolaismarkkinoilla pääteemana on kala, jota voi nauttia paikan päällä pienissä katuravintoloissa.

Todella pitkältä tuntuneen talven jälkeen alkaa kevättä olla todellakin rinnassa.