Kiitos!

Viimeinen merkintäni. Tämä blogi jää ainakin meidän nykyisten kirjoittajien osalta nyt tähän, ja tulevaisuus kertoo, tuleeko uusia bloggaajia jossain vaiheessa näille sivuile. Kiitos kaikille lukijoille, on ollut ihan mahtavaa kirjoitella ja jakaa omaa opiskelija-arkeaan. 🙂

Opiskelukin mulla alkaa olla jo loppusuoralla, vaikka gradun osalta riittää vielä puurtamista.

Oon yliopistoaikana ehtinyt tehdä jos vaikka mitä: opiskella Helsingissä ja Turussa yhteensä kolmessa eri tiedekunnassa pääaineopiskelijana ja kahdessa muussa tiedekunnassa vielä yksittäisiä kursseja, toimia jonkin verran ainejärjestötoiminnassa, tutustunut ihaniin ihmisiin ja rakentanut elämääni ja osaamistani monitahoiseksi ja kiinnostavaksi kokonaisuudeksi.

Mun yliopistoelämä on ollut tähänastisen elämän parasta aikaa, vaikkei ehkä sillä perinteisimmällä tavalla. Opiskelijabileet ovat olleet hyvinkin sivuroolissa, ja pääosassa on ollut mahdollisuus tutustua monipuolisesti tieteen eri osa-alueisiin, eri tutkimusaloihin, erilaisiin mahdollisuuksiin. Ja oon saanut laajentaa mun maailmankuvaa, kehittää itseäni ja oppia, oppia ja oppia vielä vähän lisää. Silti tuntuu, että vielä on niin paljon opiskeltavaa ja asioita, joita haluan ymmärtää, ettei yksi ihmisikä voi riittää kaikkeen. Se inspiroi – lopullista kyllääntymisen tilaa ei tule, eikä edes tarvitse tulla koskaan.

Kiitos kaikille lukijoille, toivottavasti olette löytäneet tästä blogista vastauksia kysymyksiinne! Mikäli ette, olen varma, että me bloggaajat samoin kuin Turun yliopiston henkilökunta ja nykyiset opiskelijat vastaavat mielellään kysymyksiinne. Uskaltakaa vaan rohkeasti ottaa yhteyttä eri reittejä mikäli tarpeelliselta tuntuu!

Eilinen lukiolaisten päivä oli mulle aika jännä kokemus. Yliopiston suurimpaan saliin eivät kaikki kuulijat mahtuneet istumaan. Ja siellä sain Ilonan kanssa vastailla kysymyksiin ja kertoa oman näkemykseni yliopisto-opiskelusta. Huhhei, oli kyllä kivaa! Olitte kuulemassa tai ette, muistakaa yliopistossa opiskelusta yksi asia: Se on aina juuri sitä, millaiseksi sen teette!