Viimeiset sanat

Nyt on tullut aika kirjoittaa viimeistä kertaa tähän blogiin. Kuun vaihteessa monet puristavat itsestään vielä viimeisetkin tiedonrippeet tenttipaperille ja vetävät sitten ylioppilaslakin päähänsä: Vappuna opiskelut laitetaan hyllylle ja elämä muuttuu tulevan kesän ajaksi. Omat opiskeluni jatkuvat juhlan jälkeenkin vielä pitkälle kesään.

En ole kirjoittanut mitään pääsykokeista tai luku-urakasta, sillä uskon että bloggarikollegani ovat hoitaneet  tsemppaamisen paremmin kuin hyvin. Samat vinkit pätevät myös maantieteen pääsykokeeseen, joten oman kokemukseni kautta haluan sanoa mantsan pääsykokeisiin valmistautuville ainoastaan kolme asiaa:

  1. Lue lue ja lue monipuolisesti, äläkä missään nimessä skippaa paikkatietoa (virhe jonka olen itse tehnyt…)
  2. Valmistaudu soveltamaan oppimaasi ja tutustu maantieteelliseen ajatteluun myös pääsykoekirjojen ulkopuolella
  3. Aika on lyhyt ja koe monivaiheinen: Pyri vastaamaan ensin kaikkiin kysymyksiin ja palaa sitten hiomaan vastauksia, ettei aika lopu kesken

Onnea pääsykokeisiin ja kampuksella nähdään!