Tältä näyttää minun arkipäiväni!

Yliopistossa opiskellessa harvemmin päivät ja viikot ovat samanlaisia, mutta niin se taitaa olla monessa muussakin elämäntilanteessa. Tältä näytti kuitenkin eräs meikäläisen arkipäivä kuluneella viikolla!

8.00 Herätys! Selailen hetken puhelinta ja käyn sitten aamupesulle.

8.20 Teen harkkatehtävät. Edellinen päivä kului erikoisluennoilla iltaan asti, joten makrotalouden tehtävät jäivät tähän aamuun. Onneksi tehtävät ovat ihanan helppoja, eikä niiden kanssa tarvitse paljoa pähkäillä!

9.10 Aamupala. Jatkan demojen tekemistä.

9.40 Laittaudun päivää varten. Vaihdan kotiverkkarit päivävaatteisiin, laitan hiukset ja meikkaan.

10.03 Lähden kotoa kauppikselle.

10.15-11.30 Makrotalouden harjoitukset. Huokaisen helpotuksesta, kun en joudu taaskaan esittämään mitään taululle, vaikka tällä kertaa osasinkin tehdä kaikki tehtävät. Viimeiset puoli tuntia kuluu siihen, kun harkkojen vetäjä miettii itsekseen taululle piirrettyjen kuvioiden oikeellisuutta.

11.30 Kirjastoon hetkeksi. En jaksa käydä vielä syömässä, joten kipaisen kauppiksen lukusaliin lukemaan viikon päästä olevaan International economics -tenttiin.

12.00 P-klubin toimistolla alkaa päivystys, joten suuntaan sinne hakemaan pari keksiä ja juttelemaan hetkeksi klubilaisten kanssa.

Hississä matkalla toimistolle!

12.10 Riennän Publicumiin luennolle.

12.15-13.45 Suomalaisten maailmat -kurssin luento, jonka aiheena on suomalaisuus ja eurooppalaisuus maailmansotien välillä. Teen muistiinpanoja tabletin näppäimistö sauhuten.

13.50 Lounas. Käyn ”pikaisesti” kotona syömässä, minkä jälkeen pitäisi lähteä poikaystävän kanssa kirjastolle lukemaan. Jämähdetäänkin kotiin yli tunniksi.

15.20 Kirjastossa! Kirjastomatkalla eksyttiin vielä lähikauppaan hakemaan motivaatiokeksejä, mutta nyt päästään viimein perille Educariumille. Me valitaan lukupaikaksi kahden hengen opiskelukoppi, jossa kumpikin lukee enemmän tai vähemmän aikaansaavasti tentteihinsä. Mikko lähtee hallitusjuttuihin ja jään itse lukemaan vielä pariksi tunniksi.

17.50 Kotiin. Kirjasto menee kiinni kuudelta, joten lähden kotiinpäin syömään välipalaa ja valmistautumaan illan jumppaa varten.

19.00-19.50 Pumppitunti. Palaan taas Edulle, mutta tällä kertaa en mene kirjastolle vaan CampusSportin jumppaan. Pumppitunti kuluu samalla kaavalla kuin aina ennenkin: hiki virtaa ja poistun tunnilta hyvillä mielin.

20.15 Saavun kotiin kuljettuani vähän pidempää reittiä. Koska Mikko on edelleen hoitamassa velvollisuuksiaan P-klubia kohtaan, jämähdän olkkarin matolle tunniksi lähinnä selailemaan puhelinta.

21.10 Raahaudun viimeinkin suihkuun asti. Koska kerrankin käyn yksin suihkussa, otan ilon irti ja läträilen tehohoitoaineilla ja vartalovoiteilla. (Yksinäiset suihkut tuntuvat aina kauhean ylellisiltä, koska meille on vaan jäänyt tavaksi käydä suihkussa yleensä kaksistaan – vaikka kumpikaan ei edes tiedä, mistä kyseinen tapa on tullut!)

21.30 Iltapala.

21.50 Aika rentoutua. Avaan tietokoneen, ja vietän loppuillan mm. venytellen oikein kunnolla ja lukien Wikipediasta itämaisista kamppailulajeista… Poikaystäväkin tulee viimein kotiin hallitusjutuistaan.

00.00 Käyn nukkumaan! Seuraavana päivänä odottavat taas uudet kuviot, joiden kohtaamiseen tarvitsen kunnon yöunet.