Vaihtoon, harjoitteluun, kv-tutoriksi?

Nyt tammi-helmikuussa ovat olleet käynnissä Turun yliopiston vaihtohaut eri puolille maailmaa. Yliopistolla on pyörinyt erilaisia vaihtoinfoja sekä hakuklinikoita, joilla voi saada opastusta itseään kiinnostavista hakukohteista ja käytännön asioista. Minunkin suunnitelmanani oli alun perin hakea nyt vaihtoon, mutta vaikuttaa siltä, että joudun lykkäämään vaihtohaaveitani vielä vuodella – ensi vuosi kun menee vielä tiukasti taloustieteen kurssien, poliittisen historian aineopintojen ja kandin parissa. Hinku vaihtoon on kuitenkin jo nyt suuri, joten vuoden päästä täytän toivottavasti itsekin vaihtolomakkeita!

Ihana Hong Kong löytyy myös vaihtokohteiden listalta!

Vaihtoon Taiwaniin tai Ruotsiin?

Mihin sitten hakisin vaihtoon, jos haen? Englanninkieliset maat eivät kiinnosta minua juurikaan, sillä olen päässyt hiomaan englantiani jo ollessani au pairina Australiassa. Sen sijaan haluaisin oppia puhumaan myös jotain toista kieltä yhtä sujuvasti. Minun osaltani tämä tarkoittaisi siis kiinankielisiä alueita, ja Turun yliopistolla on onneksi paljon eri hakukohteita sinne päin maailmaa! Vaihtoyliopistoja löytyy niin manner-Kiinasta, Hong Kongista, Macausta kuin Taiwanistakin. Tällä hetkellä eniten kiinnostaisi Taiwaniin lähteminen, sillä löysin sieltä yhden vaihtoyliopiston, jossa olisi tosi mielenkiintoisen kuuloisia kursseja politiikasta ja kansainvälisistä suhteista!

Lähikohteista kiinnostavin olisi Ruotsi, johon Turun yliopistolla on myös paljon vaihtokohteita. Olen aika hyvä ruotsissa, mutta en ole päässyt aikoihin käyttämään kielitaitoani tositilanteissa. Hyvä ystäväni opiskelee Tukholman yliopistossa, joten ajatuksen tasolla olisi aika mahtavaa päästä samoille hoodeille, haha! Toisaalta Ruotsiin nyt pääsee muutenkin parillakympillä laivalla, ja se voisi tuntua turhankin samanlaiselta kuin Suomi.

Vietin lukioaikana mahtavan viikon ruotsin kielikurssilla Grännassa, eikä yhtään haittais jos pääsisin sinne suunnalle takaisin! Tota tukkaa ei ehkä oo niin ikävä 😀

Kansainvälistyä voi myös muulla tapaa

Vaikka en välttämättä lähtisikään vaihtoon, haluan ehdottomasti päästä ulkomaille jossain muodossa. Yliopisto-opiskelijoille on tarjolla myös paljon kansainvälisiä harjoittelupaikkoja, ja yksi suurimmista haaveistani olisikin päästä harjoitteluun (ja joskus myös töihin) Suomen suurlähetystöön tai EU-delegaatioon ulkomaille. Tämän haaveen haluaisin toteuttaa jo ensi vuonna! Kauppiksessa eikä poliittisessa historiassa ole kummassakaan pakollista harjoittelua, mutta harjoitteluun meneminen tuntuu siitä huolimatta olevan enemmän sääntö kuin poikkeus. Yksi vaihtoehto on myös kesävaihto tai yliopistojen kesäkurssit, jos vain satun löytämään jonkun itseäni kiinnostavan ohjelman.

Paljon puhutaan myös kotikansainvälistymisestä, joka tarkoittaa nimensä mukaisesti kansainvälistymistä kotimaasta käsin. Minua kiinnostaisi kovasti kv-tutoriksi ryhtyminen Turkuun tuleville vaihtareille, sillä olisi tosi kivaa päästä enemmän tekemisiin tänne tulevien vaihtareiden kanssa! Haku kv-tutoriksi on nyt avoinna, joten saattaa olla, että naputtelen hakemukseni vielä tämän kuun kuluessa.