Uusi periodi, uudet kujeet

Heippa taas!

Tänään starttasi lukuvuoden viimeinen periodi, ja olo on ihmeellisen huojentunut. Viime periodi ei ollut työmäärältään edes kovin raskas, mutta siitä huolimatta koko helmikuu tuntui henkisesti yhdeltä pitkältä ja huonosti alkaneelta päivältä: mikään ei oikein huvittanut, ja velvollisuuksien ajattelukin sai mut ahdistumaan. Onneksi nyt stressitasojen laskettua elämänilokin on tehnyt paluuta!

Pari viime viikkoa kuluivat tenttiviikkojen merkeissä, jolloin kauppiksessa ei järjestetty opetusta. Mun osalta tentit päättyivät viime keskiviikkona makrotalouden tenttiin, minkä jälkeen sain kerrankin ottaa kokonaisen loppuviikon verran rennosti: viikonloppuna lähdettiin nimittäin viimein moikkaamaan Tukholmassa opiskelevaa kaveria! Lauantai ja sunnuntai kuluivatkin Tukholmassa pyöriessä, ja oli hauskaa päästä näkemään vähän, millaista on opiskelijan arki lahden toisella puolen. Pakko myöntää, että tuntui kuin ei olisi ollut ulkomailla lainkaan, kun ilmasto ja arkkitehtuuri tuntuivat niin tutuilta, ja suomeakin kuuli tämän tästä. Siitä huolimatta oli ihanaa päästä hetkeksi pois arkiympyröistä, sillä tajusin, etten ollut edes poistunut Turusta koko alkuvuoden aikana.

Nyt alkanut periodi tulee taas olemaan aika kiireistä aikaa, mutta onneksi opiskeltavat kurssit ovat kiinnostavia: luvassa on ainakin tuutin täydeltä historiaa, kun luen taloushistorian ja Euroopan historian kirjatentteihin ja kirjoitan maailmanhistorian esseetä. Niiden lisäksi pitäisi viimein hoitaa matikan kurssit sekä tilastotiede alta pois. Tekemistä siis riittää, mutta onneksi kesä ei ole enää kaukana! Tänä vuonna en sentään lue samanaikaisesti pääsykokeisiin, niin kuin viime vuonna näihin aikoihin.

Tällä viikolla paluu opiskeluihin sujuu pehmeästi, kun matemaattisten aineiden demoryhmät eivät vielä pyörähdä käyntiin ja kiinan tunnitkin ovat talvilomalla. Palailen blogin pariin taas loppuviikosta, jolloin kerron taas lisää pääsykoejuttuja. Kuulemisiin!