Tästä se alkaa!

Terveisiä Teutorin kirjastosta yleisen oikeustieteen kirjojen ääreltä (oikeusfilosofia on ihanaa, ehdottomasti lempparijuttuni oikiksessa tähän mennessä!). Ja tietysti tsemppiä kaikille, jotka ovat tänään saaneet käsiinsä tämän kevään pääsykoekirjat! Ajattelin tulla jakamaan vähän mielipiteitäni noista kirjoista, oli kiinnostavaa nähdä mitä oikkarikokelaat saavat tänä keväänä lukea.

Tarjolla on vahingonkorvaus- ja sopimusoikeutta, siviiliprosessia sekä panttioikeutta. Ensimmäinen asia, johon kiinnitin huomiota, oli kirjojen todella maltillinen sivumäärä. Eihän luettavaa ole yhteensä kuin kolme- ja puolisataa sivua! Kuulostaa tosi vähältä, kun muistaa että minun keväänäni jo pelkässä Baselissa oli 300 sivua. Toisaalta, nyt on vähemmän aikaa lukea eikä kirjojen sivumäärä välttämättä kerro mitään niiden vaikeudesta.

Luulen, että panttioikeus tulee olemaan yksi haastavimmista kirjoista. Mitään noista aiheista en ole vielä päässyt kunnolla opiskelemaan, vaikkakin panttioikeutta sivuttiin esineoikeuden kurssilla. Luulen, että jos itse olisin nyt hakemassa, tykästyisin eniten tuohon siviiliprosessia käsittelevään kirjaan. Aikoinani nimittäin rakastin prosessioikeuden perusteet -pääsykoekirjaa! Vahingonkorvaus- ja sopimusoikeus on varmaan myös aika mielenkiintoista ja luultavasti suhteellisen selkeää.

Kaiken kaikkiaan minusta näyttää siltä, että jälleen on valintakoekirjoiksi valittu hyvät ja selkeät kirjat. Ehkä Baselin ja englanninkielisen internet-kirjan jälkeen on ymmärretty, että kannattaa pysyä kohtuudessa 😀

Tästä se sitten alkaa, tämän kevään luku-urakka. Hirmuisen paljon tsemppiä kaikille kirjojen parissa painiskeleville! Lupaan heitellä tänne vielä pääsykoevinkkejä ja motivaatiomateriaalia kevään aikana (ja tietysti kysellä saa aina, pääsykokeista tai mistä ikinä haluaakaan, minusta on vain hauskaa vastailla jos vain suinkin osaan!) Mutta näin alkajaisiksi, luottakaa itseenne ja olkaa valmiit tekemään paljon töitä. Jokaisella on mahdollisuus saavuttaa unelmien opiskelupaikka, kun vain jaksaa painaa tämän kevään ihan täysillä! <3