Life lately; lakimiesilta, oikeusfilosofiaa ja Spex-kiertue

Tämä viikko on ollut aivan huikea (ja nyt ollaan sentään vasta perjantaissa)! Välillä sitä vain huomaa opiskelevansa juuri oikeassa paikassa 🙂

Mitä opiskeluun tulee, niin nyt käynnissä on yleisen oikeustieteen kurssi. Olen tykännyt siitä todella paljon! Pääpaino luennoilla on ollut oikeusteoriassa ja oikeusfilosofiassa. Oman yliopiston professori on pitänyt meille luentoa muun muassa juristin ammattitaidosta ja perustelujen tärkeydestä, ja Itä-Suomen yliopistosta lainattu luennoitsija on tutustuttanut meidät esimerkiksi erilaisiin oikeusfilosofisiin koulukuntiin. Minusta on todella kiinnostavaa kuulla luonnonoikeuden ja oikeuspositivismin historiasta, ja vaikka kurssi onkin melko teoriapainotteinen, se on hurjan mielenkiintoinen. Aion suorittaa kurssin luentokuulustelulla, mutta olen silti lukenut tenttikirjoja. On huikeaa huomata, miten oman alan kirjallisuuteen voi syventyä samalla tavalla kuin jännittävimpään romaaniin!

kävin myös hankkimassa oikeushistorian tenttimateriaalin. Tentti häämöttää vasta toukokuun lopussa, mutta ajattelin aloittaa valmistautumisen hyvissä ajoin, koska tentti on kuulemma vaikea. Joudun suorittamaan oikeushistorian tenttimällä, sillä en mahtunut debattikurssille, joka on kurssin vaihtoehtoinen toteutus. Eipä se minua juurikaan haittaa, kirjat vaikuttavat niin mielenkiintoisilta, että luen niitä mielelläni. Olen aina ollut kiinnostunut historiasta, joten luulen, että oikeushistoria on ihan parhautta! Tämä historian ja filosofian kombo tähän kevääseen on kyllä aivan huippu 🙂

Keskiviikkona suuntasin Lakimiesliiton järjestämään lakimiesiltaan, jonne oli kutsuttu oikeustieteen opiskelijoita ja juristeja Turun seudulta. Ilta alkoi turvallisesti kirkkotiellä opiskelijaporukalla, kun ”oikkarien etkoilla” meille kerrottiin asianajotutkinnosta, LLM-tutkinnosta (joka suoritetaan ulkomailla) sekä tuomioistuinharjoittelusta. Varsinkin kaksi viimeistä tietoiskua olivat todella hyödyllisiä, sillä olen päättänyt suorittaa tuomioistuinharjoittelun jossain vaiheessa opiskelujen jälkeen. LLM-tutkinnosta en ollut kuullutkaan, joten oli mukava kuulla, että opiskeluvaihdolle löytyy myös toinen vaihtoehto, jos halajaa ulkomaille.

Etkojen jälkeen siirryttiin varsinaiseen tilaisuuteen ravintola Tiirikkalaan. En ole siellä koskaan ollut, ja rakastuin kyllä romanttiseen sisustukseen ja kotoisaan tunnelmaan! Liiton edustajat kertoivat terveisensä ja sitten nautittiin illallisesta. Tällaiset tapahtumat ovat kyllä ehdottomasti mieleeni! Nukkumaankin pääsi ihmisten aikaan, mikä oli hyvä, sillä torstaina oli edessä lisää ohjelmaa…

…nimittäin Spex-kiertueen muodossa! Kiertueemme koostui yhdestä esityksestä Helsingissä, ja sinne lähdettiin jo aamusta yhdessä bussilla. Päivä meni roudauksen, soundcheckin ja esitykseen valmistautumisen merkeissä, ja illalla oli viimeisen Spex-esityksen vuoro! Minua jännitti vielä enemmän kuin normaalisti, mikä näkyi pienenä mokailuna biisissä jos toisessakin, mutta hyvä fiilis esityksestä silti jäi. Spex on ollut ehdottomasti parasta ikinä! On ollut ihanaa soittaa bändissä, ja meillä on ollut todella huikea porukka mukana – alempana kuvassa Spexin ”klassiset naiset” eli pianisti, huilisti ja sellisti 🙂 Päivä päättyi jatkoihin ja pöydällä tanssimiseen Rymy-Eetussa. Ihan parasta!

Tulevaan viikonloppuun kuuluu kahdet lavatanssit (olen aivan innoissani koska edellisistä on todella kauan aikaa!), oikeusfilosofian lukemista sekä kertailua ensi viikon englannin tenttiin. Oikein ihanaa viikonloppua kaikille lukijoille! <3