Vaihtelua opiskeluputkeen

Turkuun on saapunut kevät! Sen on huomannut muualtakin kuin ilmatieteen laitoksen sivuilta: pisamista poskipäillä, siitepölyn turvottamista aamusilmistä, avoimen ikkunan kautta sisään majoittuneesta hämähäkkipopulaatiosta, leskenlehdistä yliopiston pientareilla ja tästä hassusta kevätfiiliksestä, joka saa mut aina valtaansa keväisin. Kun kaverit muualta Suomesta laittavat kuvia lumikinoksista ja vasta paljastuneista asfalttiteistä, on täällä nautittu kuivista kaduista ja tennarikeleistä jo monta viikkoa. Oon huomannut, että Turun sää tuntuu Helsinkiinkin verrattuna aina piirun verran aurinkoisemmalta ja lämpimämmältä, tai sitten se johtuu vain omasta turkulaistumisestani.

Tältä näytti Turku vuosi sitten, ja aika samoissa kevättunnelmissa ollaan nytkin!

Mitä pidemmälle kevät on kulunut, sitä enemmän olen yhtäkkiä saanut tyhjää aikaa. Kun on koko vuoden juossut tukka suorana luennolta toiselle ja raapustanut kaikenlaisia kouluhommia iltaa myöten, tuntuu todella hassulta, että nyt ei ole enää kuin pari hassua kielten kurssia ja matikkaa, joka sekin sujuu yllättävän kivasti. Taloustieteestä rykäisin maaliskuun aikana 20 opintopistettä, joten senkään suhteen ei tarvitse huolehtia – loput pakolliset kurssit ovat edessä vasta ensi syksyn puolella. Viime vuonnakin näihin aikoihin oli samanlainen tyhjyyden tunne, jonka päätin sitten korvata lukemalla uusiin pääsykokeisiin.

Tänä vuonna en sentään ajatellut laittaa uutta yhteishakua vetämään, mutta muuta ohjelmaa kyllä on. Ensi viikolla olen nimittäin töissä Hulluilla Päivillä! En ole pahemmin työskennellyt Turussa opiskeluaikanani – muutamaa lastenvahti- ja valokuvauskeikkaa lukuun ottamatta – joten on kiva päästä pitkästä aikaa kassapöydän toiselle puolelle, vaikkakin sitten vain muutamaksi päiväksi. Kesätöiden osalta tilanne on edelleen auki, mutta jaksan silti uskoa, että jotain hommia järjestyy silloinkin, kunhan jaksan olla aktiivinen enkä heitä pyyhettä kehään jo tässä vaiheessa.

Lisääntyneen vapaa-ajan myötä olen innostunut lukemisesta – saa nähdä, miten monta näistä loppujen lopuksi päättyy luetuiksi asti 😀 Päällimmäiselle kirjalle ainakin lähtee lämpimät suositukseni!

Vaikka omat opintoni alkavat tämän kevään osalta olla jo loppusuoralla, on pääsykokeisiin lukijoilla kovin osuus vasta edessä päin – ja itse vasta aloittelin lukemista näihin aikoihin viime ja toissa vuonna. Tsempit siis kaikille teille, joilla pääsykoeprosessi on vielä edessä päin! Vaikka voikin tuntua tuskalliselta seurata kevättä lähinnä kirjaston ikkunan takaa, palkitaan vaivannäkö toivottavasti kesällä. Se tunne, kun avaa Opintopolun ja näkee siellä sanan HYVÄKSYTTY, on nimittäin aika uskomaton!