Kesätyökuviot selvillä!

Monella on varmasti tähän aikaan keväästä jo kesätyökuviot selvillä. Itse mietin viimeiseen asti, menenkö kotikunnan hautausmaalle vai Muumimaailmaan – kummassakin on varmasti hyvät ja huonot puolensa, ja niitä joutui kyllä tosissaan pähkäilemään. Lopulta kuitenkin vanha tuttu hautausmaa veti pidemmän korren.

Päätin jo kauan ennen kesätyöhakujen alkua, että en vielä tänä vuonna edes yritä hakea ”oman alan töihin”, sillä ajattelin, ettei isoissa toimistoissa juurikaan pääse tekemään mitään oikeita töitä, eikä siihen vielä ole edes kykyjä. Toimistoapulaiseksi en halunnut. Sitä paitsi juridiikkaan liittyviä töitä pääsee tekemään valmistumisen jälkeen kymmeniä vuosia, joten eiköhän vielä ole ihan sallittua nauttia näistä muista töistä 🙂

Olen ollut samalla hautausmaalla töissä jo neljä kesää, joten se on todellakin ehtinyt tulla tutuksi. Rakastan hautausmaalla työskentelyä, koska se on itsenäistä, terapeuttista ulkotyötä, jota tehdessään saa ajatella omia juttujaan samalla kun haravoi lehtiä tai vaihtaa multia kukkapenkkeihin. Työ on fyysisesti melko raskasta, joten se toimii todella hyvänä vastapainona opiskelulle – opiskelija kun istuu lähes koko ajan paikallaan kirjoja päntätessään. Hautausmaatyössä on mukavaa myös se, että oman työn jälkeä pääsee koko ajan ihastelemaan ja tehty työ todella näkyy; mikään ei ole parempi fiilis kuin lähteä perjantaina työpäivän jälkeen kotiin ja nähdä, että hautausmaa on todella siistissä kunnossa viikonloppua varten.

Toisin kuin voisi kuvitella, hautausmaatyö on omalla tavallaan myös sosiaalista työtä, jopa asiakaspalvelua. Omaisia ja muitakin satunnaisia kävelijöitä käy hautausmaalla yllättävän paljon, varsinkin juhlapyhien, kuten juhannuksen, lähestyessä. Pienellä paikkakunnalla kun ollaan, niin melkein kaikki tuntevat toisensa ja vieraiden kanssa pääsee usein juttelemaan töiden ohessa. Välillä pääsee myös neuvomaan, mistä mitkäkin työvälineet löytyvät ja mitä kukkia millekin paikalle kannattaisi laittaa.

Oma lempparihommani hautausmaalla on ehdottomasti uusien kukkien istuttaminen alkukesästä. On ihanaa kun uusia kukkeja saapuu rekkalasteittain, ja pääsee suunnittelemaan, minne mitäkin kukkia laitetaan. Tämä aika on myös kiireisintä aikaa hautausmaalla, ja nautin siitä, kun töitä on paljon! Voin kyllä suositella hautausmaatyötä ihan kaikille 🙂

Päätös tehdä töitä kotikunnassa tarkoittaa myös sitä, että tulen viettämään suurimman osan ajastani kotikotona Nummi-Pusulassa. Minusta on mukavaa, että pääsen näkemään enemmän perhettä ja isovanhempia – välillä voi sitten lähteä viikonlopuksi Turkuun omaan rauhaan.

Odotan kesää jo todella paljon! Myös kesätöiden alkamista, mutta ennen kaikkea aurinkoa ja lämpöä! Toivottavasti tästä tulisi säiden osalta vähän parempi kesä kuin edellisestä… 😀