Campussportilta löytyy jokaiselle jotakin

CampusSport on ehdottomasti yksi parhaista jutuista, joista turkulaiset korkeakouluopiskelijat pääsevät nauttimaan! 60 euron lukuvuosimaksulla ovet avautuvat niin ryhmäliikuntatunneille, kuntosaleille kuin palloiluvuoroillekin.

CampusSporthan starttasi vasta viime syksynä, kun Turun korkeakoululiikunnat yhdistyivät. Viime vuoden ehdin siis itsekin jumppailla vielä Yliopistoliikunnan hoivissa. Yhdistymisen myötä kuntosalien ja liikuntapaikkojen lukumäärät ovat kasvaneet, ja uutuutena meille yliopistolaisille tuli myös mahdollisuus uimiseen ja vesiliikuntatunteihin. Muutos on ainakin omasta näkökulmastani ollut tosi positiivinen juttu. Vaikka pukuhuoneissa onkin ryhmäliikuntatuntien väleillä aika ahdasta, olen mahtunut tunneille hyvin mukaan.

Tältä näyttää lempparituntini pumpin varustearsenaali!

Oma CampusSport-maailmani onkin rajoittunut aika pitkälti Educariumin ja Iskerin ryhmäliikuntatunteihin. Eniten tykkään lihaskuntoa ja -kestävyyttä kohottavista tunneista, ja ahkerimmin tulenkin käyneeksi pumpissa ja crosstrainingissa. Ryhmäliikuntaan olen tykästynyt sen helppouden takia: ohjaaja hoitaa ohjelman, voin itse keskittyä täysillä tekemiseen ja koko homma on ohi tunnissa. CampusSportilla on aivan ihania ohjaajia, ja minullakin on omat lempparini, joiden tunneille menen kaikkein mieluiten ja poistun aina hymyssä suin. Haluaisin aivan superpaljon käydä kokeilemassa myös Ruiskadun allaspuolta – uintivuorojen lisäksi tarjolla on hydrotrainingia, vesijumppaa ja saunajoogaa – mutta välimatka on ollut vähän turhan pitkä nyt, kun pyöräni on ollut koko vuoden epäkunnossa. Sitä suuremmalla syyllä on ollut todella kätevää, kun Educariumin liikuntasali sijaitsee 500 metrin päässä eli sinne pääsee kävellen yhdessä hujauksessa.

Esimakua muiden korkeakoulujen liikuntapalveluista sai jo viime keväänä, kun korkeakoululiikunnat järjestivät ensimmäistä kertaa SportAppro-tapahtuman. SportAppro on päivän kestävä tapahtuma, jonka aikana järjestetään erilaisia lajikokeiluja, ryhmäliikuntatunteja, liikunta-aiheisia luentoja ja tekniikkatunteja, ja niille voivat osallistua myös ne opiskelijat, jotka eivät ole kausimaksua maksaneet. Etenkin viime kevään Vauhtisammakon järjestämästä juoksutekniikkatunnista sain tosi hyödyllisiä oppeja, jotka pidin mielessäni myös kesän ja syksyn puolimaratontreeneissäni. Kaksi viimeistä SportApproa ovat menneet multa aika pitkälti sivu suun, mutta ensi syksynä olisi kiva päästä tavoittelemaan useampia leimoja karhu- tai kengurumerkin toivossa!

Viime keväänä jumppasin itselleni SportApprossa aasimerkin!

Minulle liikunta toimii opiskelun tasapainottajana niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Minähän en tosiaan ole ollut koko ikääni kovinkaan liikunnallinen, vaan olen löytänyt liikunnan ilon vasta aikuisiällä, kun olen päässyt lenkkeilyn, jumpan ja muun yksilökuntoliikunnan makuun. Peruskoulun ja lukion joukkuelajikeskeisyys kun johti aikanaan siihen, että seisoskelin tunnista toiseen kentän laidalla tyhjän panttina, ja nykyisin ahdistun jo melkein sählypelin ajatuksestakin. CampusSportin tarjonnasta onneksi löytyy jokaiselle jotain – joukkuelajeista pitävät voivat käydä palloiluvuoroilla, joillakuilla on tapana käydä vain tanssitunneilla tai joogassa, minä puolestaan keskityn lihaskunnon kohentamiseen. Uusien juttujen kokeileminen on myös helppoa, kun melkeinpä kaikille tunneille uskaltaa mennä ilman aikaisempaa kokemusta aiheesta. Minäkin olen käynyt steppi- ja zumbatunneilla tsekkaamassa, onko suhtautumiseni tanssiin muuttunut (ja ei, sekään ei edelleenkään tuntunut omalta jutulta). Oman jutun etsimiseen apuna voi käyttää myös CampusSportin liikuntatuutoreita!