Yliopisto-opiskelun edut; vähän erilainen tenttiviikko

Maanantai-keskiviikko

Alkuviikon kärsin henkisestä jet lagista; tähän liittyen löysin työpaikan aulasta varsin osuvat kellotaulut, jotka kuvastavat Aasian (melkein Etelä-Korea ja PyeongChang) ja Suomen aikaeroja. Maanantaina pyörähti käyntiin toinen tämän periodin tenttiviikoista; AMK:n tapaan hiihto-/talvilomaa ei siis ole, ja joulusta seuraava pitempi loma onkin vasta pääsiäisenä (lue: viikon loma!). Summa summarum, oma tenttijärjestykseni mahdollisti tällä kertaa sen lomassa työskentelyn. Tenttiviikosta riippuen vapaapäivät ovat kuitenkin välillä kultaakin kalliimpia, ja välillä myös tenttien lukumäärä/huono aikataulullinen sijoittuminen (esim. ti ja pe) estävät toisella paikkakunnalla työskentelyn.

Loppuviikon eväät

17-vuotias, lukion toista luokka käyvä pikkusiskoni on koko tähänastisen lukiouransa totuttautunut digioppimisen saloihin. Yliopistossakin trendi on muuttumassa edellä kuvatun laiseksi, tosin poikkeuksen tekevät muutamat kalvosulkeisia suosivat professorit. Muistan vielä hyvin, kuinka itselläni oli aikoinaan hieman totuttelemista, kun konsepti- ja kirjapainotteinen lukioura vaihtui käden käänteessä esim. e-kirjoihin. Tällä hetkellä en kuitenkaan vaihtaisi esim. Nettiakvaarion tenttejä mihinkään; ylioppilaskirjoitusten sähköistämisen tapaan Turun yliopistokin, kauppakorkeakoulu ”tieteen luonteen sallien” yhtenä hyvänä edelläkävijänä, on aloittanut tenttien sähköistämisen. Kurssista riippuen opiskelija voi näin ollen varata itselleen sopivan ajan yleensä kahden viikon, joskus jopa koko lukukauden ajalta. Vastuuta siirretään entistä enemmän opiskelijoille, mutta mukana tuleva vapaus kompensoi mielestäni vastuupuolen heittämällä!

Ensi viikosta alkaen aion kirjoitella paristakin eri näkökulmasta (plus kahden pääsykoekevään kokemuksella) 14.3. alkavasta yhteishausta. Sitä ennen haluan kuitenkin toivottaa ihanaa viikonloppua jokaiselle sivustoamme seuraavalle!

Ansku