Viimeiseen jaksoon

”Ensi jaksossa sitten parannan.” Tämä lausahdus kuuluu monen suusta tenttiviikkojen aikana. Tänään on se päivä, kun oikkari voi aloittaa puhtaalta pöydältä ja tehdä sen paljon lupaamansa parannuksen. Monesti uuden jakson alkamisen tuoma lisämotivaatio karisee pois viimeistään seuraavaan torstaihin mennessä, mutta tällä kertaa minä aion oikeasti kerätä itseni ja elämäni kasaan ja keskittyä opiskeluun täysillä. Lupaan.

Tässä viimeisessä (!) jaksossa minulla on yleisen oikeustieteen ja oikeushistorian opintojaksot. Ymmärtääkseni nämä kokonaisuudet poikkeavat muista opinnoista jonkin verran. Viittauksia voimassaoleviin lakeihin ei hirveämmin ole, eikä lailla itseisarvona ole suurempaa merkitystä. Kirjoissa on yhteensä n. 1300 sivua luettavaa, mikä on huomattavasti vähemmän aiempiin jaksoihin verrattuna. Töitä on silti tehtävä, mutta kenties suppeampi lukualue mahdollistaa aurinkoisista kevätpäivistä nauttimisen. En osaa jotenkin vielä käsittää, että tätä opiskeluvuotta on enää vain neljännes jäljellä!