Opiskelijatapahtumat ovat herkkua

Tapahtumia ja erilaisia tilaisuuksia opiskelijoille järjestetään joka viikko useita. Järjestäjänä toimii yleensä oma ainejärjestö, mutta myös toinen ainejärjestö, tiedekunta tai muu toimija voi hyvin olla järjestäjänä. Opiskelijoiden tapahtumat perustuvat tyypillisesti alkoholinkäytön ympärille, mutta onneksi on useita muita tapahtumia, joiden kantavana teemana ei ole juominen. Osallistuin tällä viikolla kahteen tällaiseen, herkkuapproille ja vankilavierailulle.

Herkkuapprot oli jonkin ainejärjestön (en ikinä kuullut minkä) järjestämä vuosittainen tapahtuma, jossa kierretään turkulaisia kahviloita ja ravintoloita. Osallistujat saavat passin, jota näyttämällä näissä tietyissä kahviloissa saa alennuksia tuotteista, joita ostamalla ansaitsee leiman passiin. Itse en ollut ilmoittautunut tapahtumaan, vaan varjoilin kavereideni taustalla. Alennuksia minulle ei siis passittomana tullut, mikä ei sinänsä haitannut, sillä ostin vain yhdestä paikasta churroja. Ehkä hyvä, sillä olin ainoa, joka ei potenut herkkupäänsärkyä. Aurinkoisena päivänä oli kuitenkin hauskaa kulkea keskustassa, uskalsimme jopa Aurajoen jäälle!

Ainejärjestömme järjesti vierailun Turun Saramäen vankilaan. Retki oli varsin suosittu, kaikille halukkaille ei riittänyt paikkoja. Tutustuminen oli alusta alkaen todella mielenkiintoinen. Meidät tarkistettiin kuten kenet tahansa vankilassa vieraileva tarkistettaisiin. Kuljimme metallinpaljastimen läpi ja maailman suloisin huumekoira haisteli jokaisen yksitellen. Aluksi kuuntelimme yleistä esittelyä vankilasta organisaationa sekä yleisiä tietoja. Tämän jälkeen pääsimme todella kattavalle kierrokselle vankilan eri tiloihin ja paikkoihin. Kokemus oli todella ainutlaatuinen ja opintojen ja tulevaisuuden kannalta merkittävä. Tuomarin on hyvä tietää, millaiseen paikkaan hän tuomitsee ihmisiä useiden vuosienkin ajaksi.

Itse en ole ottanut hirveästi osaa tapahtumiin. Syynä tälle on useimmiten ollut kiireet ja oma mukavuudenhaluisuus. Useat tapahtumat sijoittuvat ilta-aikoihin, mikä on ristiriidassa omien pyrkimysteni kanssa. Minä kun mielelläni vietän illat kotona villasukat jalassa särpien teetä ja katsoen Suomen kaunein koti-tyylisiä ohjelmia. Kaikille sopivia tilaisuuksia ja tapahtumia kuitenkin aivan varmasti löytyy, minullekin peräti jopa nämä kaksi yhden viikon aikana!