Hälsningar från Sverige – opintomatkojen aatelia

Yliopisto-opiskelu on monessa mielessä ihmisen parasta aikaa

Palasin juuri opintomatkalta Ruotsista. Laivamatkojen myötä reissuun tuli kaksi lisäyötä lisää, mutta toisaalta nuo hytissä aamun pikkutunneille venyneet keskusteluhetket reissuseurueen kesken olivat myös omiaan lisäämään yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Siinä missä opiskelijajärjestömme TuKYn lukuisat eri ainejärjestöt (suosittelen kurkkaamaan lisää osoitteesta http://www.tuky.fi/toimijat/ !) tapaavat järjestää vuosittain reissuja surffi- ja purjehdusmatkoista Venäjän ja Ranskan ekskursioihin (näin muutamia mainitakseni), oli tämänkertainen matka puhtaasti opintopainotteinen.

Kolmen opintopisteen ruotsin valinnaisella kurssilla opiskelimme ensin yhden periodin verran Ruotsin ominaispiirteitä historiasta talouteen ja kulttuuriin, jotka tentittyämme aloimme valmistautua Tukholmaan ja Uppsalaan suuntautuvaa opintomatkaa varten. Kahden päivän intensiivisen yritysvierailuissa juoksemisen jäljiltä olenkin paitsi aivan puhki myös läpeensä onnellinen kaikista niistä inspiroivista pratstundeista, joita matkan varrella kohtasimme!

Yksi Uppsalan yliopiston kirjastoista lintuperspektiivistä käsin

Seuraavan viikon agendalla onkin sitten puhtaasti kandin (puhtaaksi) kirjoitus, minkä lisäksi postailemme Artun kanssa viimeiset Tositarinoita-kuulumisemme yhdessä muiden somettajien kanssa. Tähänastinen matka on ollut mielestäni valtavan antoisa ja toivonkin, että kirjoituksistani on ollut hyötyä/inspiraatiota tuleville Turun yliopiston kävijöille!

Ihanaa sunnuntai-illan jatkoa toivottaen,

Ansku