KTM aka ”käytäväksi tie monikin”

Olen aina ollut huono lopetuksissa – eritoten puhelinkeskusteluiden, mutta loppujen lopuksi sama pätee mihin tahansa sosiaaliseen kanssakäymiseen. Tästäkin blogiin kirjoittelusta on muodostunut jo sen verta itsestäänselvyys, viikkorutiini, josta luopuminen tuntuu yllättävän vaikealta ja verraten kaihoisaltakin.

Viimeinen postaus kiteyttäköön kylterinä olon vielä kertaalleen omasta näkökulmastani. Sanalla (tai parillakin) sanoen voin todeta kuluneiden lähestulkoon neljän Turku- ja kauppisvuoden olleen heittämällä elämäni parhaimmat. Sana paras käsittää tässä yhteydessä paitsi suurimmat tunnemyrskyt ja romahtamiset myös unohtumattomimmat onnistumiset ja onnenhetket rakastumisineen. #kissmyturku ja sitä rataa, seuraavassa viimeinen katsaus tämän tytsyn opiskelijaelämään muutaman kauppiksessa opiskeluun kytkeytyvän omakohtaisen ”faktan” kautta!

Välillä olen kokenut (ja saanut kuulla) olevani kauppakorkeaan soluttautunut humanisti, mutta meitä on loppujen lopuksi todella monta. Matemaattisesta orientoituneisuudesta huolimatta valitsin lopulta kaikkea muuta kuin matikkaa käsittävät pää- ja sivuaineet; onneksi kauppakorkeaan sisään päästyään on kuitenkin aikaa pohtia ainevalintojaan ja tarvittaessa myös vaihtaa niitä, mikä tuli kyseeseen myös omalla kohdallani yritysjuridiikasta kansainväliseen liiketoimintaan vaihtaessani!

Pääaineen valinnasta

Muistan joskus yläasteella sanottaneen, kuinka tulevaa uraansa voisi karkeasti arvioiden suunnitella aineiden, joissa on niittänyt eniten menestystä, viitoittamana. Siirtyessäni lukioon tasan kympin keskiarvolla – ja myöhemmin lukion päästötodistukseni keskiarvon ollessa 9.5 – olin kuitenkin pattitilanteessa, ainakin mitä tulee kyseiseen oppiin.

Ratkaisu ”pulmaan”? Kauppakorkea.

Aloittaessani kauppiksen oli tiedekunnassamme tarjolla 12 eri pääainevaihtoehtoa, joista tosin on myöhemmin sukeutunut neljä tutkinto-ohjelmaa. Yhtä kaikki, kauppakorkea jos jokin tarjoaa potentiaalisen vaihtoehdon, mikäli kiinnostuksenkohteet sijoittuvat lukioaineista puhuttaessa akselille matematiikka-äidinkieli-vieraat kielet-psykologia-yhteiskuntaoppi-maantiede! Onpahan moni alun perin lääkikseenkin hakemassa ollut, mutta jostain syystä meidän opinahjoomme päätynyt, jäänyt sille tielleen! Talous kun on varsin yleispätevä ja yhteiskunnallisesti jokaisen kannalta merkittävä aihe, joten kiinnostuneisuus opintoja kohtaan syntyy yleensä melko lailla luonnostaan. 🙂

Rakkaudesta vieraisiin kieliin ja mielenkiinnosta kansainvälistä uraa kohtaan

Pystyn keskustelemaan sujuvasti neljää eri kieltä – suomea, ruotsia, englantia ja saksaa – käyttäen. Kunkin kielen sujuvuusaste on vaihdellut/vaihtelee aina kulloisenkin tilanteen mukaan, mutta koulumme kielitarjonnan ansiosta koen nykyään pystyväni entistä paremmin vaihtamaan kaikkien em. kielten välillä samassa vuorovaikutustilanteessa.

Kielten osaaminen mahdollistaa syvällisemmän kulttuurikokemuksen tarjoten muuten saavuttamattomissa olevan linkin natiivipuhujien ajatusmaailmaan! Olen aina tiennyt haluavani muuttaa uudelleen asumaan ja työskentelemään ulkomaille, ja tätä unelmaani on ennennäkemättömällä tavalla tukenut tiedekuntamme mieletön, vapaavalintaisten kurssien kielitarjonta. Vielen Dank, gracias, tack så mycket, thank you, KIITOS <3

Kiitokset tästä keväästä paitsi teille seuraajille myös kanssasomettajille <3

Ansku