• Tositarinoita Turun yliopistosta

    Kaikki bloggaajat

    Millaista opiskelijaelämä todella on? Seitsemän Turun yliopiston opiskelijaa kertoo oman tarinansa. Blogitekstit ovat aikaväliltä 16.10.2015–21.4.2016.

Lääkäri 2017 – lääketiedepäivillä Helsingissä

Tämän viikon torstai katkaisi kivasti ensimmäisen lomanjälkeisen viikon, kun pääsimme kurssin kanssa lääketiedepäiville Helsingin Messukeskukseen. Pieni piristys viikkoon oli todellakin paikallaan, koska loikka löllöstä joululomailusta kahdeksasta neljään -luentopäiviin oli melkoinen shokki.

Lue lisää

Kauppiksen ominaispiirteet

Millaista kauppakorkeassa opiskelu oikeastaan on? Olen huomannut, että kauppakorkeakoulussa opiskelu eroaa jossain määrin muista aloista opiskelumenetelmiltään, tutkintorakenteeltaan ja painotuksiltaan, mutta myös opiskelijaelämän kannalta. Tähän postaukseen listasin joitakin kauppakorkeakoulun ominaispiirteitä. 

Lue lisää

Kohti kandia – kevään opiskelukuviot

Vaikka en olekaan kirjoittamassa kanditutkielmaa vielä vuoteen, hallitsi haave valmistumisesta vahvasti tämän kevään kurssivalintojani. Totesin nimittäin, että ensi keväänä taloustieteen kandiseminaariin mennessäni minun olisi ehkä hyvä osatakin jotain taloustieteellistä.

Lue lisää

Motivaatiota pääsykoelukemiseen!

Kun minä aikanaan aloin pienesti kypsytellä ajatusta lääkikseen hakemisesta, telkkarista tuli Sairaala-niminen sarja, jossa kuvattiin Tampereen yliopistollisen keskussairaalan ja ensihoidon henkilökunnan työtä. Olin myyty. Joka päivä seitsemältä istua napotin katsomassa telkkaria ja fiilistelemässä lääkäreiden työtä, sairaalan käytäviä ja ensihoitajien tyyneyttä tiukoissakin paikoissa. Nyt olisi kevään pääsykoelukijoille vastaavaa tsemppimatskua tarjolla!

Lue lisää

Opiskelijahaalarien tuunauksen lyhyt oppimäärä: merkkien ompelu ja lahkeensuiden rypytys

Uusi lukukausi uusine opiskelijarientoineen pyörähtää käyntiin näillä näppäimillä, ja opiskelijahaalarit on taas aika kaivaa esiin vaatekomeron syövereistä. Kovemman luokan käsityönörttinä olen käyttänyt vähän turhankin paljon aikaa haalareideni tuunaamiseen, mutta tässä postauksessa jaan vinkit kaikkein yleisimpiin haalarioperaatioihin: kangasmerkkien kiinnittämiseen ja lahkeensuiden rypytykseen. Vaikka ompelua ei olisi tullut harrastettua ala-asteen jälkeen, näistä hommista selviää, kunhan löytyy tarvikkeet ja tarvittava määrä sisua! 

Lue lisää

Valmiina fuksikevääseen!

Kenen muun mielestä on typerää, että loman ajan on ankeat plussakelit ja kunnon pakkaset ja taikatalvi saapuvat vasta viimeisen lomaviikon viimeisinä päivinä? Noh, ainakin ehdin nauttia pakkasesta täällä maalla muutaman päivän. Huomenna lähdetäänkin sitten jo tanssileirille loppulomaksi, ja maanantaina alkaa opiskelukevät. 

Lue lisää

New year, old me

Hyvää Uutta Vuotta kaikille! Niin se vuosi vain vaihtui, vaikka tuntuu että vasta äsken sitä oppi kirjoittamaan päiväkirjaan vuosiluvun 2016. Nyt on taas opeteltava uusi!

Lue lisää

Tavoitteita vuodelle 2017

En ole kovin suuri ”new year, new me” -tyyppi. Siitä huolimatta vuodenvaihde on yleensä ollut se hetki, jolloin on kiva pysähtyä miettimään kulunutta vuotta ja asettamaan tavoitteita seuraavalle. Rakastan erilaisia listoja ja suunnitelmia, joten myös vuodenvaihteessa pakko kirjoitella ylös aikeita tulevan vuoden varalle! Nytkin päädyin tekemään listat sekä kuluneen vuoden tapahtumista että ensi vuoden tavoitteista:

Lue lisää

Hyvää uutta vuotta 2017!

Minä vietin eilen elämäni ensimmäisen uuden vuoden Turussa. Meillä ei ollut kovin kummoisia suunnitelmia, mutta ei niitä tarvitsekaan peruspalikoiden ollessa kunnossa. Meillä oli kavereita, ruokaa, viiniä ja raketteja – mitä muuta uuteen vuoteen voisi kaivata!

Lue lisää

Kuopion joululoma kuvina

Hiphei! Kotiuduin eilen joululoman Kuopion osuudelta. Onneksi Turussa on vielä viikko aikaa lomailla ennen opetuksen alkua. Tässä postauksessa kulunut 1,5 viikkoa kuvina. Erityishuomiota kannattaa kiinnittää lumeen! Miten ihanaa olikaan kävellä lumessa ja nähdä luminen maisema Turun harmauden/vihreyden sijaan.

Lue lisää

Throwback au pair -vuoteen: Madrid

Edellisessä throwback-postauksessani kerroin au pair -seikkailuni alkuajoista Murciassa ja Fuengirolassa. Vietettyäni lomani Fuengirolassa hyppäsin bussiin ja lähdin matkaan kohti Madridia. Minua vähän jännitti, koska Madrid oli jotain aivan uutta; valtava suurkaupunki täynnä elämää ja ihmisiä. Perheeni ei onneksi kuitenkaan asunut aivan Madridin keskustassa, vaan hieman pienemmässä kaupungissa Majadahondassa, joka sijaitsi aivan Madridin kyljessä – Madridin keskusta oli vain puolen tunnin matkustamisen päässä ja matkustaminen oli helppoa bussilla ja metrolla.

Rakastuin Madridiin suorastaan ensisilmäyksellä. Koska se on sisämaassa, ilmasto on hieman vaihtelevampi kuin rannikolla; kesällä saattaa olla tukahduttavan kuuma, ja talvella niin kylmä että lähennellään jopa suomalaisia talvilukemia – pakkasen puolelle ei kuitenkaan yleensä mennä eikä lunta sada. Minun saapuessani lokakuussa oli kuitenkin vielä tosi lämmintä ja aurinkoista, ja joulukuuhun asti riitti t-paitakelejä. Kevät alkoi oikeastaan jo helmikuussa, ja jo huhtikuussa oli suorastaan kesä.

Murcia ja Madrid erosivat myös siinä, että Madridissa ei aika käynyt koskaan pitkäksi. Madridissa on aivan valtavasti erilaisia puistoja, museoita, kauppoja, patikointireittejä, elokuvateattereita, eläintarha, huvipuisto… Kaikkea, mitä vain kuvitella saattaa. Madridissa on myös hurjan paljon au paireja, ja sainkin paljon uusia ystäviä.

Yksi Madridin hyvistä puolista on, että se on keskellä Espanjaa, joten kaikkialle on lyhyt matka. Minä päätin, että haluan vuoteni aikana nähdä mahdollisimman paljon erilaisia kaupunkeja ja tutustua Espanjaan niin hyvin kuin suinkin – jätin shoppailun minimiin ja sijoitin kaikki palkkarahani matkusteluun. Aranjuez, Toledo, Guadalajara, Alcala de Henares, Cuenca, Chinchón, Baskimaan kierroksella Bilbao, Gernika, San Sebastian, Biarriz (Ranska), Màlaga, Nerja, Granada, Ávila, Segovia, Salamanca, Sevilla… Tästä listastakin luultavasti unohdin joitakin paikkoja. Omiksi lempipaikoikseni nousivat ehdottomasti romanttinen Toledo, hurjan sateinen ja synkkä mutta omalla tavallaan hurmaava San Sebastian sekä Costa del Solin melko tuntemattomaksi jäänyt helmi Nerja. Ja Granadan Alhambra on jotain sellaista, mitä jokaisen ihmisen on nähtävä ainakin kerran elämässään.

Mitä tulee Madridin perheeseeni, minulla ei olisi voinut käydä parempi tuuri. Perheeseen kuuluivat ihanat, rempseät, periespanjalaiset vanhemmat (isästä tuli todella välillä mieleen Serranon perhe), 16-vuotias poika sekä maailman ihanimmat 9-vuotiaat kaksostytöt, jotka olivat minun vastuullani. Puhuin perheen lasten kanssa aina englantia, mutta vanhempien kanssa espanjaa – ja täytyy sanoa, että aika Madridissa teki todellakin ihmeitä espanjan taidoilleni. Puhun sitä nykyään varmasti yhtä hyvin kuin englantia, ellen jopa paremmin. Perhe otti minut sydämellisesti vastaan ihan ensimmäisestä päivästä lähtien, ja tunsin todella oloni kotoisaksi heidän kanssaan. Kesällä oli hyvä palata Suomeen, kun tiesi että Espanjaan jää ihan oikea perhe, jonka tunnen omakseni ja jonka luokse palata. Olen itse asiassa ensi toukokuussa menossa muutaman päivän visiitille Madrdiin – en malta odottaa!

Throwback au pair -vuoteen: Murcia & Fuengirola

Kuten olen aiemmin maininnutkin, vietin ennen yliopisto-opintojani vajaat 10 kuukautta Espanjassa au pairina. Koska ulkona näyttää nyt melko synkältä (missä se valkoinen joulu, ylihuomennahan on jo jouluaatto!?), piristän tunnelmaa palaamalla hetkeksi Espanjan lämpöön.

Lue lisää

Mistä tuntee joulun?

Kuten olen jo maininnut, joulu on minulle yksi vuoden ehdottomista kohokohdista. Siinä on sellaista tiettyä kokonaisvaltaista ihanaa joulutunnelmaa, mutta on tiettyjä yksittäisiä asioita, jotka erityisesti tekevät joulumielen. 

Lue lisää

Alle viikko jouluun ja mä olen niin lomalla – vai olenko?

Minä olen hillitön joulufani. Rakastan jouluun liittyvää tunnelmaa, värejä, tuoksuja, ääniä ja kaikkia perinteitä, jotka ovat joka perheensä hyvin samalaisia, mutta kuitenkin aivan erilaisia. Jäin perjantaina joululomalle tämän syksyn opintojen osalta – 58,33% lääkiksestä suoritettu, apua – mutta mitä kolmen viikon joululomalta on lupa odottaa?

Lue lisää

Pikakelaus kuluneeseen syksyyn

Minun osaltani tämän vuoden opiskelut ovat nyt paketissa, joten on aika ottaa pieni pikakelaus kuluneeseen syksyyn! Miten lukukausi yliopistossa meni, mitä jäi käteen ja mitkä ovat näkymät ensi keväälle?

Lue lisää
Sivu 1 (15)12345...10...Viimeinen »