• Tositarinoita Turun yliopistosta

    Julia Lumijärvi

    Olen 22-vuotias turkulaistunut Helsingin kasvatti. Suoritan hammaslääketieteen- ja oikeustieteen yhdistelmätutkintoa ja aloitin oikiksessa syksyllä fuksivuoteni. Käyn aktiivisesti erilaisissa jumpissa ja myös tenniksen pelailu on lähellä sydäntäni. Jokainen päivä on seikkailu ja mahtava tilaisuus oppia jotain uutta.

    Lue blogiani Katso esittelyvideoni

Kaikki loppuu aikanaan

Kulunut puoli vuotta on ollut ehkäpä elämäni parasta aikaa. Olen saanut tavata paljon uusia, mielenkiintoisia ihmisiä. Olen tutustunut akateemiseen vapauteen aivan uudella tavalla ja saanut kokea sellaisia Turun yliopiston puolia, joiden en tiennyt olevan olemassakaan. Tämä blogi on kulkenut mukanani koko tämän ajan ja olen nauttinut sen kirjoittamisesta todella paljon.

Lue lisää

Unelma yhden yön päässä

Olen kevään aikana kirjoittanut useita postauksia pääsykokeisiin valmistautumisesta ja jakanut niissä omia vinkkejäni. Toivottavasti joku on kokenut ne hyödylliseksi kevään pääsykoetaisteluissa. Nyt on kuitenkin vuorossa kevään viimeinen pääsykoepostaus, jossa kerron vielä muutamia vinkkejä lukukevään loppuviilaukseen. Mitä tehdä, kun pääsykokeisiin on enää vain yksi yö aikaa?

Lue lisää

Lintujen laulua ja keväisiä askeleita

Jihaa kevät on nyt virallisesti täällä! En tiedä, mikä siinä on, mutta keväinen lintujen laulu saa minut niin iloiseksi. Voi olla, että rakkaus kevään ääniin pohjautuu yläasteen lintukurssiin, jossa herättiin parina kevätaamuna kello viideltä bongailemaan lintuja. Silloin ei ollut hirveän hymy herkässä, mutta nykyään yksi kauneimmista äänistä mitä tiedän, on mustarastaan laulu. Mutta en tullut tänne suinkaan puhumaan linnuista, vaan kertomaan vähän viime päivien kuulumisia.

Lue lisää

Opiskelijaelämää 70-luvulla

Turun yliopistolla on pitkät perinteet yliopistokaupunkina. Tajusinkin yhtenä päivänä, ettei minulla ole hirveästi tietoa siitä, miten opiskelu täällä on muuttunut vuosien saatossa. Millaista opiskeluelämä oli esimerkiksi 70-luvulla; missä opiskelijat viettivät aikaansa ja miten käyttivät vapaa-aikansa. Otin asiasta selvää ja haastattelin yhtä 70-luvun Turun yliopiston kasvattia.

Lue lisää

Opiskelemaan Turkuun?

Yhteishaku on alkanut! Pohditko vielä, mihin kaupunkiin suuntaisit opiskelemaan seuraaviksi vuosiksi? Tässä postauksessa kerron muutamia perusteita, miksi kannattaisi harkita juuri Suomen Turkua opiskelupaikkana.

Lue lisää

Lukiomuistoja

En voi käsittää, että siitä kun valmistuin lukiosta on jo viisi vuotta aikaa. Minulle jäi lukioajasta todella paljon ihania muistoja ja koen että siitä oli vasta hetki, kun istuin ylioppilaskirjoituksissa kaikki ovet avoinna ja tulevaisuus suurena isona kysymysmerkkinä edessäni.

Lue lisää

Opiskeluvinkkejä pääsykoelukijoille

Useimmat meistä ovat tottuneita tekemään muistiinpanoja samalla kun opiskelevat. Jotkut tekevät käsitekarttoja ja toiset taas käyttävät ranskalaisia viivoja muistinsa tueksi. Pääsykoe on yksi elämän rankimmista kokeista, joka usein testaa asioiden laajempaa ymmärrystä, mutta myös pikkutarkkojen asioiden muistamista. Siksi siis kannattaa laittaa kaikki mahdolliset (rehelliset) keinot peliin, jotta opiskelupaikka kohti unelmien ammattia aukeaisi.

 

Olen itse huomannut vuosien saatossa, että pelkkä muistiinpanojen väkertäminen harvoin luo suurta muistijälkeä aivoihini. Olen siis ottanut käyttöön hieman erilaisia ja sovellettuja oppimistekniikoita, joita ajattelin seuraavassa postaussarjassa käydä läpi. Erilaisia opiskelutekniikoita käyttämällä voit lisätä mahdollisuuksiasi onnistua pääsykokeessa ja siksi suosittelen irtautumaan välillä pelkistä ranskalaisista viivoista.

Lue lisää

Viime päivinä olen…

  • Pohtinut ensi kesän ohjelmaa ja aikatauluja ja toivonut niiden selkiytyvän pian

 

  • Käynyt käräjäoikeudessa seuraamassa oikeuden istuntoja ja ollut niistä aivan todella innoissaan
Lue lisää