• Tositarinoita Turun yliopistosta

    Nea Oljakka

    Olen 25-vuotias oikeustieteen – ja vähän luonnontieteidenkin – opiskelija. Opintoni aloitin vuonna 2009 Helsingissä ja siirryin vuonna 2011 Turkuun. Ikiuteliaana idealistina kiinnostukseni tuntuu leviävän jopa holtittomasti joka suuntaan, kun maailma on vaan kokonaisuudessaan huisin jännä paikka!

    Lue blogiani Katso esittelyvideoni

Kiitos!

Viimeinen merkintäni. Tämä blogi jää ainakin meidän nykyisten kirjoittajien osalta nyt tähän, ja tulevaisuus kertoo, tuleeko uusia bloggaajia jossain vaiheessa näille sivuile. Kiitos kaikille lukijoille, on ollut ihan mahtavaa kirjoitella ja jakaa omaa opiskelija-arkeaan. 🙂

Lue lisää

Uusi sivu elämässä

Se varmistui: olen kesän töissä Helsingissä! Aprillipäivän kutsu haastatteluun ei lopulta ollut pila, ja työhaastattelun jälkeen sain kuin sainkin puhelun, jossa mut toivotettiin tervetulleeksi töihin. Aivan käsittämättömän hienoa – ja silti melkein kauhistuttavaa. Hallintopuolen hommat kutsuvat.

Lue lisää

Stressinpoistoa luonnonhelmassa

Tämän viikon aukaisi aivan mieletön reissu uskomattoman kauniissa keväisessä luonnossa. Käytiin Kurjenrahkassa, läheisessä kansallispuistossa kiertämässä Pukkipalon kierros. Aivan ihana reitti! Nyt vaatteet tuoksuu notskiruokailun jälkeen savulta, koirat makaa väsyneinä jaloissa ja itsellä on ihanan raukea olo metsä-, suo- ja kalliomaisemien lävitse taivaltamisen jäljiltä. 

Lue lisää

(Pääsykoe-) Kevät on täällä!

Heti alkuun: Maanantaina ilmestyy Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan pääsykoekirjat vuosimallia 2016. Huisia! Toivottavasti jokaisella innokkaalla hakijalla on jo kirjat varattuina ja elämä pohdittuna pääsykoekevääseen sopivaksi. Hyvin se menee!

Itseä meinaa vaivata jokakeväinen valtaisa into kaikkea uutta kohtaan. Nyt se sai kivan buustin vielä, kun sain näin aprillipäivän kunniaksi kutsun työhaastatteluun (ja toivon syvästi, ettei se ollut aprillipila). Aivan loistavuutta! Katsotaan, toivon mukaan jo ensi viikolla sitten tietää sen työn osalta enemmän. Olisi kyllä ihan mainiota päästä kyseisiin hommiin – kesän viettäminen Helsingissä olisi pieni paha moiseen duuniin verrattuna! 

Lue lisää

Pakkolepo

Pääsiäinen, ja mä makaan sohvalla flunssaisena. Flunssa iski viikon alkupuolella, ja tuntuu ettei se millään haluaisi hellittää, ennemmin päin vastoin. Lepääminen alkaa tulla jo ulos korvista, vaikka loppujen lopuksi en ole taaskaan järin pätevästi osannut ottaa iisisti. Hah, ehkä siihen on syynsä, ettei tää tauti meinaa luovuttaa…

Jos jotain positiivista tästä hakee, niin onpahan ainakin tullut hoidettua opiskeluja ahkerasti eteenpäin, haettua muutamiin työpaikkoihin vallan uusitulla CV:llä, siivoiltua ja laiteltua kämppää keväisemmäksi sen verran mitä on puolikuntoisena jaksanut.

Lue lisää

Operaatio Gradu – ja vähän toimeentulosta opiskelijana

Kämppä on ihanan siisti, pari uutta kasvia koristaa ikkunalautaa, ja tasojen järjestelyn lomassa sai vihdoin pyyhittyä taas pölytkin. Keväinen aurinko motivoi siivoamaan tuossa parisen päivää sitten, kun valo paljasti kuinka paljon kaikkea rapaa kämppään onkaan päässyt kulkeutumaan elukoiden ja ihmisten mukana. Nyt on ollut ihana nauttia avarasta, puhtaasta ja järjesteyksessä olevasta kodista.

Jokunen tunti sitten oli gradun alustavan suunnitelman palautuksen deadline. Niin siinä sitten kävi, että aiheeksi lukkiintui turvapaikanhakijat oikeudellisessa keskustelussa.

Lue lisää

Hetki aikaa hengähtää

Ah, kevät! Ja mulla huisi opiskelutahti sopivasti hellittää, niin saa nauttia auringosta ihan täysin rinnoin. Viimeisen viikon aikana opiskelupäivät on parhaimmillaan venyneet sinne kahteentoista tuntiin, ja kysymykset tunkeneet yöllä uniinkin, eli stressikertoimet on olleet mitä ilmeisimmin ihan kohtalaisella tasolla. Onneksi hommat on kivoja, niin niitä jaksaa!

Lue lisää

Konferenssikuulumisia ja kotitenttiä

Huumausainekonferenssi oli ja meni, ja oli kyllä jännää kuunnella kokonainen päivä eri tieteenalojen edustajia puhumassa huumausainepolitiikasta, addiktioista, lainsäädännöstä ja tutkimuksesta. Toinenkin päivä konferenssia olisi ollut tarjolla, mutta tänään alkaneen kotitentin takia oli pakko suunnata jo maanantaina takaisin Helsinkiin ja eilen tiistaina taas Turkuun – ehti käydä viimeiset materiaalit tenttiä varten lävitse ja hoitamaan pakolliset menot alta pois.

Tenttiin vastaaminen on alkanut sen verran hyvin, että ajattelin pikaisesti tulla kertoilemaan kuulumisia Tallinnasta ja samalla hieman lepuuttamaan aivoja kotitentistä, josta kertoilen hieman tekstin lopussa. 

Lue lisää

Reissufiiliksiä

Matka Tallinnaan alkaa! Sen kunniaksi pikainen päivitys mun viikonvaihteesta.

Bongasin tuossa viikko tai ehkä pari sitten, että Viron oikeusministeriö järjestää Tallinnassa konferenssin 7.-8.3. huumausainelainsäädäntöön ja -politiikkaan liittyen. Konferenssi itsessään on ilmainen, joten matkojen hinnalla oli mahdollista lähteä kuuntelemaan muun muassa, miten eri maiden lainsäädännöissä on ratkaistu kysymykset huumeisiin liittyen. Aihealue kiinnostaa sen verran, että pakkohan se oli kerätä pennoset kasaan ja varata reissu.

Lue lisää